Koupím měřák do voltmetru BM 289 a BS275
Moderátor: Moderátoři
Koupím měřák do voltmetru BM 289 a BS275
pak piplání ve Photoshopu s detaily, jiné rozsahy číslice atp.
pak vytisknout a na očištěnou stupnici nalepit normální oboustrannou páskou, drží to už pár let a když tam necháš i logo přesnost atp. tak těžko rozpoznáš od originálu..
když bych si v dílně vzpomněl a ještě měl k 275ce....., vím že jsem ho dělal, bo jsem si na ni udělal tak že mám voltmetr a na druhe pozici ampermetr, tedy obé najednou ..
[/img]
- Přílohy
-
100mA 400V.jpg- (113.84 KiB) Staženo 377 x
A neexistuje nějaký hotový prográmek, ve kterém by stačilo např. zadat poloměr stupnice /myšleno od středu ložiska/, úhel výchylky ručky, počet dílků a ručně doplnit znaky? Takový prográmek by byl zrovna pro panelový i uni přístroje zatraceně užitečný.
- patrikvarga
josek píše:
Mohol by si to uložiť v inom formáte (nejaká bitmapa alebo previesť PDF). Uložené súbory pochádzajú zo staručkej verzie CorellDraw, nová verzia ich neotvorí.
Skús https://www.pdfconvertonline.com/coreld ... nline.html
Zesílená horní polovina dílků s popisem hodnoty
Značky vlevo, logo Metry vpravo
Mírně odlišný font značek a popisu
U náhradních stupnic se netiskne výrobní číslo a údaje, které nejsou zřejmé z předlohy, nebo zadání
Na jednoduché lineární stupnice běžně vyráběných přístrojů předloha není nutná. Stačí zadat typ přístroje, celkový rozsah, počet dílků, číselný popis hodnot a případně další upřesnění. Na fotkách příklad standardní stupnice a BS525 podle předlohy.