OTF-4445
Moderátor: Moderátoři
OTF-4445
OTF-4445
445
obrazovky. Pre obrazovku NOKIA sa používalo trafo M12-28 Nokia alebo
ELDOR 1192.0447 ( HR7131).Pri iných obrazovkách sa používalo trafo
AT 2079/09T (HR7589).Pre trafa M12-28 je napájacie napätie pre riadkový
rozklad 124V. Pre trafo AT2079/09T je 118V.
Podľa toho sa používali dva druhy traf v impúľznom zdroji.
-
Návštěvník
Re: 445
Pesko píše:Nemyslím si ,že trafa PET sú na tom až tak zle. Vyrábajú sa v Litve na
technológiach HITACHI.
Dovolím si nesouhlasit , my jsme servisovali také tv s jejich obrazovkama a první serie přišla s obr. Philips . Potom Litva . Následovalo : "My máme teletext do kopce (s kopce)","Dyť to má fleky , tak to vodmagnetujte " , "víte , von (vona) když přejde přes vobrazovku , tak se mu (jí) mění barva šatů" , lichoběžníky , prostě co kus to originál . O tom , kam si máme výrobek strčit je zbytečné psát . Prostě odfláklé . Sebelepší technologie , nezachrání technologickou nekázeň . Zdravím Ivan
445
Každý výrobca obrazoviek (aj Litovský) si vie obrazovky roztriediť do
akostných tried. To, že výrobcovia televízorov nakupujú v "honbe za
ziskmi" obrazovky najlacnejšie alebo aj odpad a montujú to do televízorov
je už potom vec druhá.Už som videl veľa TV s obrazovkami od renomovaných výrobcov čo nestoja za nič.
-
Návštěvník
Re: 445
445
nárast porúch týchto transformátorov. Dochádza u nich k prierazom
rovnako ako u traf HR Diemen, ELDOR, OREGA, TERMAL, PHILIPS a iné.
Napríklad Diemen presunul veľkú časť výroby VN traf do Brazílie.
Urobil to pre zníženie finančných nákladov na pracovné sily. Aká tam
bude technologická kázeň, keď tam možno stiahli do výroby robotníkov
niekde z pralesa.
Čo sa týka Flyback transformátorov, skutočne s HR-kami som nadmieru spokojný. Zaťial nemám zaznamenané, že by som HR menil - na rozdiel od iných (orig. aj už menených) transformátorov. Tým ale im nerobím reklamu - iba píšem svoju skúsenosť (menil som ich veľa).
K "stodesiatkám": Asi pred dvoma týždňami som po dlhšom čase jednu 110-ku opravoval (zdroj cykloval). Pri príjme som tak trochu "krútil s nosom" (vieme prečo), ale po oprave (výmene vadného Ty KT120 a Potenciometra Focus na doske obrazovky - ulomený kontakt, "tam som sa zapotil" atď.) na moje prekvapenie, obraz ako oči. A to myslím doslovne...
-
bobanov
přepnutí na SCART ...
Děkuji za případnou odpověď.