Krimpovaci kleste na "dupont" ?
Moderátor: Moderátoři
Krimpovaci kleste na "dupont" ?
Dají se koupit i samotné kleště s jednou velikostí čelistí. V této sadě jsou tři velikosti čelistí.
Sám je používám a na jemné konektůrky nemají konkurenci v této cenové hladině. Mají krimpovací pin podepřený, takže nedochází k jeho "ohnutí/deformaci" v jiných místech než je krimpovací část.
- pocitujlasku
Potřeboval bych poradit, čím nakrimpovat konektory na vodič AWG12. Konektor se nastrčí do prokovené díry v PCB a má takový jazýček, který zabrání zpětnému vytažení z díry při cestě letovací vlnou.
Měl jsem už v ruce spoustu kleští, ale každé zmáčkly i ten jazýček.
Máte s tímto typem někdo zkušenosti ?
Obrázky snad připojeny.
- Přílohy
-
BIT3200.png- (49.92 KiB) Staženo 352 x
-
99T_1.png- (97.66 KiB) Staženo 390 x
Mají šířku čelisti jen 3,2mm a širokou škálu průřezů.
Mám představu o zamáčknutí na jeden stisk a přitom nezmáčknout jazýček, který pak fixuje ten konec v plošňáku. Dělá se větší množství a tak je požadavek na jednorázové zamáčknutí.
HT-225D jsou k mání napříč internetem (akorát u Lhotského pod označením EWZ-225D s mírně odlišným designem). Odkazy na JB Elektronik už bohužel nejsou platné.
Kolega osmibiťák mi dal tip na kleště z GME (PROSKIT 6PK-301U). Sám má na stránkách 8bity.cz ještě jeden příklad - jakýsi Engineer (typové označení jsem nenašel [snad PA-09], ovšem budou asi dražší). No a pak se v internetu najdou i SN-58B, SN-28B, SN-68B, IWISS SN-2549, SNA-01BM, PA-20... A teď babo raď.