Defekty v obraze
Moderátor: Moderátoři
Defekty v obraze
mam tady MSI ntb s ATI HD 4670. Asi grafika, student. Ale bios se zobrazi v poradku. Proc to. Ty chyby v obraze se ukazou ihned po zapnutii ntb. Dekuji
Jen mě trápí ovladače. Na stránkách MSI je podpora pro 10, jen pro Win 7 a ještě jen 32b- nakopat do řiti. Mám nainstalované 10 32b a ten pro 7 se nenainstaluje korektně. Takže ovladač nainstaluji manuálně. Potud ok ale otravuje mě netbox s Kuki aplikací. Když dam přehrát tv tak mě bliká obraz-zelená barva, se to střídá. Pokud systému předhodím ovladač %AMD9488.1%, odkud se vzal nevím, tak kuki jede v pořádku ale obraz ač je nastaveno správné rozlišeni tak je menší, černé asi 2cm okraje ať je zobrazeno co chce.
Prosím lidičky o radu, buď sehnat funkční ovladač, zatím 32b os win10, rád bych kvůli omezení RAM přešel na 64b os případně jakou grafiku tady použít. Je jedno jakou jen stačí rozměr a rozhraní ? Nemáte někdo nějaký kousek na prodej? Děkuji za pomoc.
Testnul jsem i odsud a taky instalace neproběhla korektně.
https://www.amd.com/en/support/graphics ... on-hd-4670
Edit: Tak jsem nějak neustál, už jsem chtěl do něčeho i praštit
Takže nedělat unáhlené závěry a i když vyrobce píše podporu jen odsud podsud tak ovladač pro jistotu stáhnout a ověřit si to.
Ovládač grafiky jsem nechal nativní od MS a u kuki je obraz v pořádku. Uff a mám dost.
Edit: Kvůli Kodi jsem m usel nahodit ovladač grafiky z msi podpory. Instalace bez problémů, kodi ok a Kuki též. Dnes jsem zjistil že netbox rozjíždí tv přes web rozhraní. Ale stejně i bez těch potíží s obrazem v app Kuki byl downgrade žádoucí.
Kdyby někdo věděl o volné a funkční ATI HD 4670 mobility a nebo měl vybavení na reflow a přepájel gpu tak mě prosím dejte vědět. Už mě z té grafické mrdky jebne.
- pocitujlasku
robo píše:GX623X. Vrta me hlavou bios. Ze se zobrazuje v poradku.
Ono tie chyby sa mozu prejavit v inom rezime. Bios zvykne ist na nizkom rozliseni, bez nejakych hw akceleracii - proste len ciste zobrazenie. Ja som mal tiez chytenu ati-nu a vsetko islo v poriadku, az kym nenastartoval windows a nenatiahol ovladac. vtedy zacala blbnut. V linuxe v zakladnom rezime bezala bez problemov.
Na jednom asus notebooku to zase vyriesil bios. z asi 5tich verzii jedna starsia sa chytila tak, ze grafika este par rokov fungovala, pricom s novsim zacala robit artefakty.
robo píše:8600M GT. Konópek tvrdil že je funkční ale já měl tmu.
8600M a 8400M boli zname tym, ze par serii bolo chybnych a prehrievali sa. Mal som tiez notas s 8600, a nastastie mi vydrzal dlhe roky. Nie je to nahodou taka ta, co sa da vybrat a vymenit? tusim s takym slotom sa predavala este aj ati, ale ceny su sialene aj teraz.