Arduino Mini Pro
Moderátor: Moderátoři
Další info a SW např. zde
FHonza píše:Když jsem sháněl klávesnici, tak sem nakonec zamáčknul slzu a pořídil tohle. Akorát cena je jinde ...
Hmm, samotná klábesnice by ještě šla, ale pošta je skoro to samý navrch. Ono to zase nebude tak "horce" využívaný a jeden pulz z klávesy při posuvu vřetene není tak podstatný.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
gepard píše:Pro Celerona - lepším řešením pro komunikaci PC - Arduino je Převodník USB na TTL UART s čipem Silabs CP2102.
Další info a SW např. zde
Už mám objednáno včera ráno.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Bacha na Silabs! Vlastní IO chodí celkem bez problémů. Mají ale asi nějaký problém v SW.
Ovladače obvykle nedělají problém na čistém počítači. Na počítači, kde se něco občas testuje a zkouší, to není tak jednoduché.
Tam, kde bylo dříve něco instalovaného (třeba jiný převodník USB/COM - např. od FTDI), mohou být problémy.
Silabs je dokonce schopný se cpát na místo COM portu, který už je v počítači nainstalovaný a fyzicky je v daný okamžik v provozu! Zřejmě soudruzi z Texasu někde udělali malou chybičku a neověřují si, že "si tady někdo vykolíkoval svůj claim či na daném COM portu již přímo hovoří".
- pocitujlasku