Zapojení elektromotoru
Moderátor: Moderátoři
Zapojení elektromotoru
Prosím - mám elektromotor, který byl spouštěný přes relátko.
ze štítku:
Je to typ SKH 80-2B, 3 fáze, 1,1kW, 2,5A
IP 55 rv 2009 Y
Isol. Kl. F není uvedeno nic, (asi ný?) 77%, T
400V 50hz 2780 ot
cos fí 0,94
S1
Mám zde trochu víc vodičů, červený, černý, hnědy. Pak zde jenulový modrý, zem na kostru a jeden tenčí bílý.
Fáze byly napojené na první tři, nulák je jasný i se zemí. Ale nevím, k čemu slouží tenčí bílý drátek. Byl zapojen přes odbočku z relátka na černou fázi. Nevím, k čemu slouží - může mi prosím někdo poradit? Potřebuji zapojit motor přes vypínač na zdi, relátko jsem vytáhl ven.
Při nezapojeném bílém mi přijde, že se motor občas hůře roztočí (nevím, zda to není rozběh. kond.). Nevím, zda ho zapojovat či ne - nebo kam.
Pokud jdu od motoru na relátko, tak jde:
bílá kabel-> relátko, kde je značka A1-kostičkaA2->rozpínací kontakt 14/13 a černá fáze jde odbočkou na kontakt 13
vedou zde jak jsem psal: stejně tlusté červený, hnědý, černý, modrý. Pak tenčí bílý/světle šedý + šroubek na těle pro zem. Vše vede dovnitř motoru.
Jen k měření. Mám změřit pouze odpory mezi vinutími? či ještě něco jiného. Co jsem tu hledal, je toho víc - disponuji pouze multimetrem.
http://www.cantonigroup.com/en/motors/b ... sh-80-42b/ www (snad tj ono)
- Přílohy
-
20161216_001.jpg- schéma
- (55.23 KiB) Staženo 234 x
-
20161215_002.jpg- štítek
- (55.54 KiB) Staženo 216 x
Yarda1 píše:Foto svorkovnice, foto štítku (kde by mohl být i uveden výrobce a hledat v jeho katalozích), zkusit nakreslit schemátko podle zapojení a podle naměřených údajů. Napadá mne, jestli ty přespočetné dráty nepatří vestavěnému kliksonu - bimetalu co hlídá přehřátí vinutí.
To by možná sedělo - co jsem hledal, tak "ksotička" by měl asi být přídržný kontakt relé a při poruše v motoru by se mohl přerušit a vypnout.
Motor jinak jede, párkrát se mi nezdál uplně rozjezd. nehřeje se. Dle kluků prej odsávání víc saje - osobně mi to přijde stejné.
Pokud by jedna fáze za ěhu zmizela, tak na středu nebude 0V, tím pádem relé rozepne?
http://www.serviscentrum.cz/Vyp%C3%ADna ... us-305_230
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Bílý vodič dobře zaizoluj.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...