Skúsenosti s FIO bankou, hlavne na Slovensku
Moderátor: Moderátoři
-
Radovan_79
Radovan_79 píše:To je ale drzost, účtovat si za služby nějaké poplatky...
To tedy je drzost, a to značná, banka totiž moje peníze půjčuje na lichvářský úrok a mě z toho dá tak akorát velké kulové a ještě chce za to, že ty moje peníze má a může půjčovat něco platit? Zkusil sis někdy půjčit v bance pro firemní účely? V takovém případě jsou úrokové sazby opravdu husté. Bankovní sektor je totiž kromě těch různých šmejdů typu Ekokom a dalších, co mají zákonem dáno, že jim ostatní musí platit za nic jediný privátní sektor, který profituje z fiskálního systému. Blbé je, že veškerý takový profit musí někdo zaplatit, a ten někdo je jenom a pouze ke své smůle ten, co skutečně něco produkuje.
-
Radovan_79
Jako, nejsem příznivce toho, aby se platil bůr za každé upšouknutí na účtě, ale zase chtít to zadarmo? Nějaký paušálek, dvacka, tři pětky měsíčně mi přijde naprosto dostatečný a únosný. Času si cením natolik, že kvůli tomu, že zaplatím 30,- Kč za služby na účtě nebudu řešit kam přejít a trnout, jestli se převod ("mobilita") nějak neposere.
Peníze si nepůjčuji, ani v bance, ani u lichvářů, ani u známých. Zadlužování se mi silně příčí.
Přesně tak to vidím i já. Kromě plateb na Slovensko a fyzické pobočky kam se dají vkládat peníze nemá žádné další výhody. Úročení spořicího vkladu je úplně nicotné a běžný účet úplně bez úročení. Ale jinak je Fio banka stejně bezpečná jako ostatní. Určitě není chyba si ji vybrat jako jednu z mnoha.termit256 píše:....Fio mam hlavne proto, ze snad jako jedina banka neuctuje zadne poplatky za platby na Slovesko. Jinak zadne zvlastni vyhody nevidim, snad jen ze ma pobocky, takze pokud nekdo potrebuje manipulovat s hotovosti, prijde to vhod.
Ale lepší je mít bank víc, nic to obvykle nestojí a každá má nějakou výhodu ve srovnání s ostatními. Ony dnes mají všechny většinou vždycky nějakou podmínku, za kterých se neplatí poplatky, ale nebývá obtížné je splnit.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich