Umírá mi notebook??? Fujitsu-Siemens Amilo L7320GW

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Umírá mi notebook??? Fujitsu-Siemens Amilo L7320GW

#1 Příspěvek od Michal22 »

U výše uvedeného NB se mě stávají divné věci. Napřed přestala fungovat CD-ROM, ale takovým způsobem, že nebere žádné CD, ovšem občas si začne jen tak pro radost chroustat, jako by se snažila načítat. Hlavně pokud s NB nějak manipuluji.
Později mě začala zlobit klávesnice- občas nefungovaly některé znaky. Klávesnici jsem vyfoukal, zase fungovala. Měl jsem ji jen tak položenou ve výřezu, nezajištěnou.
No a dnes večer se začaly dít věci- napřed jsem měl jakoby zmáčklý Shift- kamkoliv jsem kliknul (v .xls souboru nebo v TC), tak se mi označovaly buňky nebo soubory. Prostě jako když držím Shift.
A nakonec tahle hláška.
Je mi jasné, že je to předpotopní stroj, navíc lokalizace v NL, ale co jsem tam dal 2GB RAM, tak to ještě docela funguje. A na nový teď nemám.
Může tato hláška pocházet od problémů s klávesnicí?
Díky.
Přílohy
NB.jpg
(58.45 KiB) Staženo 100 x
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Michal22 píše:Může tato hláška pocházet od problémů s klávesnicí?
Ne, nemůže. A když si přečteš definici NMI, nejspíš jásat nebudeš. Bohužel, pomocí týhle hlášky nelze blíž lokalizovat závadu. Jižní můstek, Super I/O, RAM, možná severní můstek, CPU, GPU,... kdo ví?
Nebo, co jsem koukal, nevrtal ses v BIOSu, např. v nastavení disku?

Michal22 píše:Měl jsem ji jen tak položenou ve výřezu, nezajištěnou.
Nešlusnuls něco na desce spodním plechovým deklem klábosnice?
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 05 led 2017, 00:24, celkem upraveno 1 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Hm, díky. To není moc potěšující. Ale tak nějak jsme s tím měl počítat.
Hlavně si přetahám vše důležité na externí disk a potom uvidíme...
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Ještě zkus jinej OS, kterej zavedeš z flashky. Tím myslím samozřejmě linuxovej. Ten totiž dokáže v případě potíží bejt konkrétnější.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

V niektorych notebookovych CD mechanikach blbne spinac zavretia suflika - potom si to hocikedy zmysli, ze si ju prave otvoril/zavrel a snazi sa hladat CD. Rozobrat, vycistit.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Včera v noci (nebo spíš teda dnes?) jsem si ještě natahal vše důležité na externí HDD, snad jsem na nic nezapomněl. NB po složení jel vcelku normálně, jen jednou mě hlásil chybu zápisu na HDD. Uvidím, budu testovat.

rnbw- jo, to by mohlo být přesně ono. Opravdu se chová jako by tam bylo právě vloženo CD. Zkusím se na mechaniku podívat.

Zatím díky.
pepik9

#7 Příspěvek od pepik9 »

Stejně se mi začala chovat mechanika v klasickém PC po asi 6 letech. Prostě začala umírat, možná nějaký studený spoj.
Puda
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Puda »

Můj dříč dělal něco podobnýho. Začalo to loni, v tom deštivým období.
Dělaly to paměti (2x1GB Kingston DDR400). Dával jsem je tam před čtyřmi roky. Nechovám se k němu nijak pěkně, přenáším ho každý den, dostává mechanické rázy, kolikrát běží třeba půl dne položený např. na běžícím lisu.
Původně jsem myslel, že je po základní desce. Potom, co jsem paměti vyndal, omyl a vrátil to bylo ok. Takže i značkový paměti, když nemají nožičky (čipy jsou tam už přikuličkovaný), mají životnost jako většina dnešní elektroniky. Než to začalo házet BSOD (linux pomlouvá pana kernela, že je prý panic),začínal stále parkovat disk (preventivně jsem ho vyměnil za SSD, na diagnostice se chová, že je ok) a navíc opt. mechanika jednou za čas taky chroustala. Tzn. kurvítko...
Přílohy
DSC_0377.JPG
(280.82 KiB) Staženo 115 x
Absolutně korektní jedinec s extrémními názory.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“