Umírá mi notebook??? Fujitsu-Siemens Amilo L7320GW
Moderátor: Moderátoři
Umírá mi notebook??? Fujitsu-Siemens Amilo L7320GW
Později mě začala zlobit klávesnice- občas nefungovaly některé znaky. Klávesnici jsem vyfoukal, zase fungovala. Měl jsem ji jen tak položenou ve výřezu, nezajištěnou.
No a dnes večer se začaly dít věci- napřed jsem měl jakoby zmáčklý Shift- kamkoliv jsem kliknul (v .xls souboru nebo v TC), tak se mi označovaly buňky nebo soubory. Prostě jako když držím Shift.
A nakonec tahle hláška.
Je mi jasné, že je to předpotopní stroj, navíc lokalizace v NL, ale co jsem tam dal 2GB RAM, tak to ještě docela funguje. A na nový teď nemám.
Může tato hláška pocházet od problémů s klávesnicí?
Díky.
- Přílohy
-
NB.jpg- (58.45 KiB) Staženo 100 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ne, nemůže. A když si přečteš definici NMI, nejspíš jásat nebudeš. Bohužel, pomocí týhle hlášky nelze blíž lokalizovat závadu. Jižní můstek, Super I/O, RAM, možná severní můstek, CPU, GPU,... kdo ví?Michal22 píše:Může tato hláška pocházet od problémů s klávesnicí?
Nebo, co jsem koukal, nevrtal ses v BIOSu, např. v nastavení disku?
Nešlusnuls něco na desce spodním plechovým deklem klábosnice?Michal22 píše:Měl jsem ji jen tak položenou ve výřezu, nezajištěnou.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Hlavně si přetahám vše důležité na externí disk a potom uvidíme...
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw- jo, to by mohlo být přesně ono. Opravdu se chová jako by tam bylo právě vloženo CD. Zkusím se na mechaniku podívat.
Zatím díky.
Dělaly to paměti (2x1GB Kingston DDR400). Dával jsem je tam před čtyřmi roky. Nechovám se k němu nijak pěkně, přenáším ho každý den, dostává mechanické rázy, kolikrát běží třeba půl dne položený např. na běžícím lisu.
Původně jsem myslel, že je po základní desce. Potom, co jsem paměti vyndal, omyl a vrátil to bylo ok. Takže i značkový paměti, když nemají nožičky (čipy jsou tam už přikuličkovaný), mají životnost jako většina dnešní elektroniky. Než to začalo házet BSOD (linux pomlouvá pana kernela, že je prý panic),začínal stále parkovat disk (preventivně jsem ho vyměnil za SSD, na diagnostice se chová, že je ok) a navíc opt. mechanika jednou za čas taky chroustala. Tzn. kurvítko...
- Přílohy
-
DSC_0377.JPG- (280.82 KiB) Staženo 115 x