Umývačka Whirlpool nesignalizuje minimálnu hladinu leštidla.

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
peter100

Umývačka Whirlpool nesignalizuje minimálnu hladinu leštidla.

#1 Příspěvek od peter100 »

Zdravím, umývačka Whirlpool ADP 4737IX nesignalizuje minimálnu hladinu leštidla. Predpokladam, že tam sa tam nachádza plavák. Na obrázku je na pravej strane zásobník na leštidlo. Nemá niekto skúsenosti ako to vyčistiť? Nechcem kupovať celý blok.
Přílohy
20161227_19512712.jpg
(75.94 KiB) Staženo 220 x
kejki

#2 Příspěvek od kejki »

Pro kontrolku na panelu slouží senzor za 387,- (bez celé té krabičky, jen ten senzor) https://www.servis-whirlpool.cz/nahradn ... estidla-2/ Mechanická kontrola je ta čočka vedle nádržky.
Při pokusu s vodou, to při přeplnění protéká kolem krabičky, takže propláchnout to jde.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Na webu píšou reed contact, snad to vypadá takhle: http://www.directrepair.fr/contact-reed ... lpool.html , každopádně pokud to je reed contact, tedy jazýčkový kontakt, kolem něhož běhá magnet, tak by to mělo jít rozebrat a magnet rozhýbat, samotný jazýčkový kontakt by měl vydržet prakticky všechno.
peter100

#4 Příspěvek od peter100 »

Zajtra to rozoberiem, skusím to prepláchnuť, skontrolujem snímač. Ďakujem za "nakopnutie".
hjd

#5 Příspěvek od hjd »

Ahoj, jak jsi dopadl?
Já mám podobnou závadu u myčky Whirlpool ADG 8536. Dle foto mám stejný zásobník.
Mně pro změnu zůstává kontrolka svítit, i když leštidlo doplním. Pak stačí do zásobníku klepnout a kontrolka zhasne. Včera jsem sundal kryt dveří a chtěl jsem zásobník rozebrat a senzor vyčistit. Ale připadá mi, že zásobník rozebrat nepůjde. Je to zatavené.
Máte s tím někdo zkušenost?
Díky.
peter100

#6 Příspěvek od peter100 »

Snímač som odinštaloval, skontroloval pomocou magnetu, ten je v poriadku. Dávkovač leštidla som niekoľkokrát prepláchol prúdom horúcej vody a nalial ocot, ktorý som tam nechal pôsobiť. Toto som niekoľko krát zopakoval. Bolo vidieť, že sa vyplavil "sliz". Vodu som nalieval cez otvor, kadiaľ sa lieva leštidlo. Predpokladám, že tam je plavák. Ak som celým kusom zatriasol bolo počuť, ako sa plavak naráža do vrchnej a spodnej polohy. To bol znak, že sa uvolnil.
Zatiaľ nízku hladinu leštidla zobrazuje správne.
Přílohy
davkovac.jpg
(167.32 KiB) Staženo 220 x
snimac.jpg
(178.44 KiB) Staženo 260 x
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“