Zapojení bojleru
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
Tak přeci jen. Pokud je problém v kabelu, vyměň jej, spoje pečlivě dotáhni a mělo by to být v pořádku. Pokud máš multimetr, tak pro ověření bys měl naměřit mezi výstupními svorkami L a N vypínače 230 V. Nebo, jak radil Soemtron, připojit ke svorkám žárovku 230 V. Pokud je problém jen v kabelu, měla by svítit.
- monterjirka
namork1 píše:Ještě jeden dotaz - použil jsem kabel 3x1,5. Stačí to na 2200W? V Baumaxu mi tvrdili že jo ale pro jistotu ....
Zdá se, že v Baumaxu mají křišťálovou kouli!
3x 1,5mm2 může na 2200W stačit, ale nemusí, záleží na jištění, délce vedení, parametrech sítě v místě připojení!
Když je vedení trochu delší, vyplatí se spočítat kolik se na něm ztratí, kolik z té energie, kterou si platíte aby vám ohřála vodu, vám ohřívá '"zeď"...
monterjirka píše:namork1 píše:Ještě jeden dotaz - použil jsem kabel 3x1,5. Stačí to na 2200W? V Baumaxu mi tvrdili že jo ale pro jistotu ....
Zdá se, že v Baumaxu mají křišťálovou kouli!
3x 1,5mm2 může na 2200W stačit, ale nemusí, záleží na jištění, délce vedení, parametrech sítě v místě připojení!
Když je vedení trochu delší, vyplatí se spočítat kolik se na něm ztratí, kolik z té energie, kterou si platíte aby vám ohřála vodu, vám ohřívá '"zeď"...
jedná se asi o 1m délky od sporákového vypínače do bojleru
- weed_smoker