Nejak sa my nedarí nájsť príčinu závady podušky na tomto šasi L6.2 TV Philips 25PT4423.Závada sa prejavý tak že ihneď po naskočení obrazu je poduška.
Napätie na konektore 0041 LINE mám 146,6V to isté napätie je medzi E-C tranzistora 7906.
Všetky C a R premerané a sú OK . Prespájkovaná komplet dps deflection modul .
MOSFET 7908 je premeraný a je OK. Tranzistor 7906 premeraný a je OK .
Zistil som že elyt 2914 - 1uF/160V nemá deklarovanú hodnotu a aj vyšie ESR. Vymenený za nový ale mám len YAGEO 1uF a meraním som zistil že má skutočnú hodnotu len 0,930uF. To by ale nemalo vadiť.
Ďalej som zistil že konektor na vychylovačkách (prvý zľava ) je trocha roztopený. Preto som precínoval všetky ukrútené spoje a aj na dps ktorá je zo zadu ťažšie prístupná . Ohmicky premerané a obvod je funkčný .
Namerané napätie na C390nF (2915) je 147,2V .
Potiaľto sa my to zdá všetko OK.
Tlmivka 5901bola len prespájkovaná aj na krútených spojoch a premeraná ohmicky a javý sa ako OK . Nevyzerá byť opálená .
Jediné čo som ešte zistil je tlmivka 5900 ktorá sa my zdá nejaká miestami černejšia ako keby opálenejšia . Niektoré závyty sú ako nové ale tie napovrchu sú opálenejšie .
Neviem ale zistiť akú má hodnotu . Nevie niekto ?
Je možné že táto tlmivka je vadná a preto je poduška stále po nabehnutí obrazu ?
Napájacie napätie je 146,6 V je to ešte v norme ? Schéma udáva 150V .
Ešte foto
TLMIVKA5900
Vychylovyčky
Poduška
Napadlo ma previnúť tlmivku 5900 ale čo ak je chyba inde ale fakt už neviem kde
Ďakujem vopred za akúkoľvek radu alebo nápad ako dostať tú mrchu podušku z obrazu preč
SCHEMA .