TV Philips šasi L6.2 poduška
Moderátor: Moderátoři
Dnes som premeral trimer 3924 . Mal 8,8kOhm . Ale pokiaľ som meral jeho vývod a otáčal som ním správal sa nejak divne . Niekedy odbočku nepoznal . A zrazu po 3 otáčaniach nebolo na strede nič . Zmerám kraje tak to dávalo 6kOhm. Zobral som druhý trimer a ten mal hodnotu 9,8kOhm . Zmeral stred a on reguloval tak ako mal . Potom som osadil samozrejme tento .
Zmeral som odpor 3925 a ten bol v poriadku . Pre istotu som premeral na mojom testeri ešte raz mosfet 7908 a aj mosfet zo zdroja 7504 . Su rovnaké tak som ich chcel porovnať. Meranie preukázalo rovnaké hodnoty. Neviem či to meralo aj tú diódu ktorá by mala v obvode zohrať úlohu modulátora .
Pre istotu som mosfety prehodil . Však nič sa nestane okrem dymu
Všetko som pozorne ešte prehliadol a pozapájal. Potom som to zapol a poduška znovu . Lenže to už som chcel vyskúšať trimer 3924 a poduška sa zrazu stiahla
Tak že nakoniec musel byť ten trimer 3924 vadný .
Veľké poďakovanie preto patrí členovi tohto fóra masar za ochotu, trpezlivosť a hlavne vysvetlenie funkci
A že nekecám tu sú fotky .
Ešte naladenie rozmeru a už fachčí .
To fredis:
C2914 - 1uF je nový C2915 - 394nF tiež nový
5901 nemeral som vyzerala OK len som previnul 5900 bola spálená navinutá mala 25,4uH .
Máš pravdu merať indukčnosť ohmicky to neni to pravé, ale ak viem hodnotu tak zmerám tu som ale nemal hodnotu uvedenú tak som to nemeral hoci som to mohol veril som že 5901 bude dobrá
Preto som previnul len 5900 tá bola "očimetricki" spálená
Aby se poduška sama stáhla až po chvíli, to se mi moc nezdá. Jen aby tam nezůstal "pes zakopaný". Jinak gratulace k opravě.DELONG píše:...Všetko som pozorne ešte prehliadol a pozapájal. Potom som to zapol a poduška znovu . Lenže to už som chcel vyskúšať trimer 3924 a poduška sa zrazu stiahla.
Tak že nakoniec musel byť ten trimer 3924 vadný ...