kde mít elektroměr ?

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#31 Příspěvek od Achab »

Stačí udělat do dveří průhledné okýnko aby bylo spolehlivě vidět na číselník a rozvaděč můžeš klidně zamknout. Aspoň u E-onu zatím nebyli proti. Ovšem v případě potřeby musíš pracovníkům dodavatele zajistit přístup.
Místní firma na rozvaděče dává okýnka často (podle volby zákazníka), případně i úpravu na visací zámek. Například rozvaděče na chaty dělali s možností uzamknutí všechny.
fredis

#32 Příspěvek od fredis »

Přesně tak jsem to řešil u garáže a žádný problém.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
weed_smoker

#33 Příspěvek od weed_smoker »

palmalsport píše:Přesně tak.
To co psal "weed smoker", už dávno neplatí. :D

To je klidně možný,mění se to furt,tohle jsem dělal před 5 lety.
BTW.Nahazování hlaváku jednou za rok u nás ukončily žárovky z Polska ("polský mrchy").Jak se vypálí vlákno,hlavák B25 letí dolů.
Achab

#34 Příspěvek od Achab »

Pokud je nízká impedance a navíc vyšší zatížení třeba přímotopy tak žárovka klidně vyrazí i pojistky 35A v HDS.
Protože se to doma stalo víckrát tak jsem tam dal rovnou 50A. Vzhledem k předepsanému dimenzování je to sice za hranou ale impedance podle měření by vyhověla i pro 100A. A při délce vedení 3m to není problém.
palmalsport

#35 Příspěvek od palmalsport »

Na to pomůžou dvě věci.
1. Zvednout impedanci sítě, například tlumivkou. Mám odzkoušené tlumivky, které se dávali v případě montáže svodičů přepětí, a nebyl dodržen odstup mezi (po staru), prvním a druhým stupněm svodiče. Samozřejmě na každou fázi jednu tlumivku.
2. Instalovat jističe s nižší zkratovou odolností, než má jistič před elektroměrem, a to buď 6kA, nebo 4,5kA.
Odzkoušeno a funkční.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“