Pájení vývodů elektronky - čím ?
Moderátor: Moderátoři
Pájení vývodů elektronky - čím ?
Pokud chceš zničit historickou hodnotu, tak vyměň patici v šasi (pokud se tam vejde.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- radioelectrum
- weed_smoker
Pokud se destičky vyrobí kruhové přesně na míru a případně vsadí do vhodného pouzdra tak výsledek vypadá velmi dobře.
" přesoklování " je dostatečně znám . Mám tedy vadnou elektronku s rimlock kolíky, patici rimlock v šasi ,kterou nechci ničit, a samozřejmě patici loctal ( Elemane ) . Možnost dát tam původní elektronku musí být zachována. Nejblíž bude asi pan Bálek a i já si to po zkoušce myslím, že se to musí jedině nabodovat - to mám ale trošku z ruky,dělá to třeba Fulgur v Brně ,ale to je na dlouhé lokte. Myslel jsem si spíše na nějakou " zázračnou
vodičku " , ta však zřejmě není. A to bodování spolu s cestou bude stát asi tolik jako ta elektronka na ebay
Takže díky za rady,nějak se s tím poperu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Na pájení existuje klempířská kyselina, žel nevím její označení. Zeptat se u pokrývačů. Ještě je možnost pájení stříbrem, taje o cca 120 stupňů níž než měď, ale to je poněkud dražší. Pořád je to kolem tisíce stupňů.
Anebo promíchat cín s olovem (třeba z diabolek, broků), to taje proti cínu (232 st.) na 327 stupních, to pistolpájka umí.
Jo, možná by stačil starý eumetol místo kyseliny.