Monitor HP L1706, je mrtvý
Moderátor: Moderátoři
Monitor HP L1706, je mrtvý
nejde mi opravit starý monitor HP L1706 (zdrojová deska s invertorem a deska s procesorem Jsou od Benq)
monitor je mrtvý, nesvítí ani power LED na panelu.
Když rozpojím konektor mezi zdrojovou deskou a deskou procesoru a pak zas připojím Rozblíká se power LED. Ale tot´ vše.
Napětí na zdroji (na prázdno)jsou 15V 4,87 a 3,27. Když připojím desku s procesorem - klesnou na cca 10V 0,5-2V a 0,5-1V.(kolýsá).
Kondenzátory ve zdroji OK (vypájené, proměřené)
Může být vadná deska s procesorem.Ják ověřit?
Díky za rady
kondenzátory byly proměřené ve vypájenem stavu LCR měřakem CHY41R (měří velmi přesně)
Když jsem na procesorovou desku připojil 3,3V i 5V z externího zdroje(připojené byly pouze tlačítka konektor co vede na LCD panel) rozsvítila se dokonce zelená LED a svítila(což je OK)
Odběr byl cca 350mA.Po 5s se objevil i odběr na 5V ---270mA.Fakt je, že než odběr 270mA se stabilizoval asi na 1s proudové omezení probliklo na mém zdroji přes 400mA.Pak to stálo na 270mA, bez omezení a svítila zelená LED.
Chtěl jsem zjist co to udělá když eliminuju 1s omezení, a přidal jsem.Zdroj do omezení už nešel,ale 5V část procesorové desky měla odběr 870mA.Zdroj bez omezení a svítila zelená LED.
myslite, že ten odběr na procesorové desce je OK?
Chyba bude asi někde ve zdroji?
Když je 3,3V připojeno LED nesvítí a všechná napětí ve všech větvích klesnou. Vytáhnu a pak zasunu konektor mezi deskou zdroje a řídicí deskou - všechna napětí OK, LED bliká žlutě (nevím co to znamená) ale monitor je po tmě. LED musí svítit zeleně.
Škoda, že namám jinou řídicí desku, abych zjistil zda je problém v desce zdrojové (kde je i invertor) či řídicí desce.
- Peterseal
Zaky píše:Nesouhlasím s výměnkařením, nejdřív se kondenzátory vizuálně zkontrolují, pak se přeměří ESR testerem, který umožňuje měřit v zapájeném stavu (používá napětí pod hodnotou, při níž se otevírají Si PN přechody) a pokud se jeví vše OK, za chodu se zkontrolují zvlnění napětí na nich osciloskopem. C se mění, až když se zjistí problém. Odběr mainu takový klidně být může.
Kedze najcastejsie su na vystupe zdroja paralene aj 3-4 kusy, tak meranie bez vyspajkovanie kazdeho kusku nema moc zmysel
Problém vyřešen - nikde nebyl skrat ani nebyly vadné kondenzátory.
Byl přerušený rezistor SMD - R613 (1Kohm)
Po výměně vše ihned bez problému najelo.
- Přílohy
-
Q9T4-FP91G-power BD.pdf- (261.96 KiB) Staženo 180 x
-
Q9T4-FP91G-power BD.pdf- (261.96 KiB) Staženo 250 x