Tak rádio je kompletně zrenovováno a vše až na slabé magioko funguje jak má, včetně předvoleb. Spolu s Vltavou se mi z těch mých Tesla kusů líbí nejvíce. Viz obrázky.
Rádio jak nové, moc krásný kousek, a také výborný zvuk a příjem. K tomuto typu mám krásnou vzpomínku ze střední, tehdy ale ne elektro. Tu mi soudruzi nedovolili. Ředitelem školy byl tehdy jeden chachar z Ostravy. Moc se omlouvám všem Ostravákům. Byl to ale nadpřirozeně tupý hňup a pitomec. Velmi "dobrý" a uvědomělý rudoch. Zástupce mu dělal nějaký ing, Bureš. Pravý opak. velice inteligentní a slušný člověk. Pro nesouhlas s vládnoucí stranou dělal jen zástupce, ale dělal vlastně kompletní administrativu kolem řízení školy. Jednou mi říká: Františku, potřeboval bych pomoct. Mám rádio Máj, krásně mi hrála Svobodná Evropa, a teď mi nejde naladit. Já nato: pane profesore, Svobodná? Není to spíš Moskva? On: musím přece vědět, co se děje. Už nevím přesně co tomu měl, asi jsem vyčistil přepínač rozsahů nebo jiná prkotina. Byl velice rád a vděčný. Toto si vybavím, když se jedná o rádiu Máj. Gratuluji. F.
Maj jsem si taky vyslechtil jeden na policku (v tomto pripade polici).
Je to pekne fortelne radio.
A ke slechteni jsou celkem vhodne, protoze ty co jsem videl narozdil od jinych kousku, nedaji az tolik prace. Sasi i skrine byvaji zachovale. Hlavne koroze neni a izolace na dratech se nerozpada.
Tak ti ho sem opravené dám . Mám tady jednoho pacienta . Nejhorší jsou čističi , urvali dráty u předvoleb . Jenom jsem již zapomněl , jak jsou řazeny fce šoupacího přepínače , např od leva . Dále jsou u tohoto kusu protočitelné vlnové přepínače . Je to normální ? Nalézá se někde přístupný návod k použití . abych nemusel nadšenci dělat školení ...