Preto chcel odo mňa premerať snímač vačky lebo diagnostika ho vyhadzovala stále aj po výmene nového. Vravel som mu že diagnostika to zahlási vždy ak je rozhodená synchronizácia . Ale čo ak by bola vada v RJ, respektívne od RJ k snímaču ? Predsa sú v hre ešte aj iné veci .
Keď že som nemal podklady pre meranie mohol som len zistiť vstupné napätie. Mal som pár Hall. snímačov v ruke a boli aj vadné medzi nimi.
Nezdalo sa my tých 12V myslel som si že tam má ísť len 5V .
Keď že dnes som si mohol požičať Textu tak som zistil že tam má byť 12V -14V . 12V-14V pri odpojenom konektore je správne .
Potom my to podľa meranie už sedelo . Zmeral som aj kľukový snímač a ten mal 590 Ohm čo je podľa dokumentácie OK . Tlak paliva v reily 300bar ostatné dáta neviem lebo si to nepamätám.
Keď že osciloskop sa my podarilo zohnať na poslednú chvíľu tak som zistil že snímač kľuky kreslí ale nesedia dáta z vačkového hriadeľa . A mal som na to len 30 minút lebo sa musel vrátiť majiteľovi.
Tak že je záhada asi vyriešená ale len tak na 50 percent. Ostáva kompletne rozhodiť rozvod olejovú vaňu a hlavne ozubené kolo vačkového hriadeľa.
Práve v tom kole bude asi pes zakopaný