Náhradní houbička k čištění hrotu z Tesca (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
A s tím názvem- bude to tak, jak píše Eleman, těžko by si třeba angličani převzali špongii ze slovenštiny: sponge.
Na trafopájku jsem hodně používal vlastní kůži- stačilo trochu zamnout palec a ukazovák na levé ruce, aby se trošku zpotily, potom rychle setřít smyčku. Chce to cvik, ale pak je to perfektní čištění.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
https://www.pajeci-technika.cz/www-pajeci-technika-cz/eshop/42-1-Pece-o-pajeci-hrot
Velká výhoda je, že není potřeba před použitím namáčet, cín propadává na dno misky, není třeba čistit, neochlazuje tak hrot, čistí výborně.
Čínská verze je poněkud ošizená....a laciná....
Na trafopájku drátěný kartáč (i když se to nemá...)
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Originál houbička od JBC je ale dost špatná, hodně špatně nasává vodu, spíš mě přijde, že ji dokonce odpuzuje. Dám na ni pár velkých kapek a ony si tam v klídku sedí jak na listu a velmi pomalu se vpíjejí. To na houbičce k odsávačce se voda vpíjí naprosto dokonale, stačí pár kapek a ihned vidím jak se nafukuje a vodu vsakuje snad do celýho svýho objemu.
- czatlantis
Něco podobnýho mi začala houbička dělat po X používáních, kdy jsem na ni jen vždycky nalil vodu, ta se potom odpařil a tak dále...takže všechny usazeniny z vody+ z hrotu v ní zůstaly...když ju čas od času pořádně pod vodou properu, tak saje pěkně.
Mimochodem zajímavý je, že nová houbička je namočená v nějaké chemikálii, aby byla měkká i suchá. Jakmile ju poprvé properu vodou, tak po vyschnutí je už tvrdá.
- czatlantis
Pouzivam toto http://www.ebay.com/itm/Welding-Solderi ... SwnbZYIrvP
Z ceho je to vyrobene netusim, ale magnet na to nechyta a vzhledem k tomu ze za samotnou houbicku chteji dvacku i s postovnym, nerez bych taky netipoval.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...