Náhradní houbička k čištění hrotu z Tesca (přesunuto)

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PLV

#16 Příspěvek od PLV »

U nově vyráběných páječek už vidím jedině drátěnky. :D
Netřep se mnou!
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

Je páječka a páječka. JBC dodává pořád obojí. Drátěnka je fajn na očištění od spálených zbytků tavidla a od přepáleného cínu, ale nikdy s její pomocí nejde vyčistit hrot tak, aby svítil. Jako byl úplně vycíděný. Na to je lepší špongie.
A s tím názvem- bude to tak, jak píše Eleman, těžko by si třeba angličani převzali špongii ze slovenštiny: sponge.

Na trafopájku jsem hodně používal vlastní kůži- stačilo trochu zamnout palec a ukazovák na levé ruce, aby se trošku zpotily, potom rychle setřít smyčku. Chce to cvik, ale pak je to perfektní čištění.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Honza_dy

#18 Příspěvek od Honza_dy »

Tu mosaznou drátěnku jsem si objednal na zkoušku z Číny a popravdě už nic jiného nechci. Přijde mi, že nečistoty to čistí lépe než houba a hrot tolik netrpí teplotními šoky.
Charos

#19 Příspěvek od Charos »

Používám toto:

https://www.pajeci-technika.cz/www-pajeci-technika-cz/eshop/42-1-Pece-o-pajeci-hrot

Velká výhoda je, že není potřeba před použitím namáčet, cín propadává na dno misky, není třeba čistit, neochlazuje tak hrot, čistí výborně.
Čínská verze je poněkud ošizená....a laciná....

Na trafopájku drátěný kartáč (i když se to nemá...)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od forbidden »

Protože mám JBC, tak mám taky oboje a častěji používám houbičku. Drátěnku jen občas, většinou až po pájení jí očistím hrot.
Originál houbička od JBC je ale dost špatná, hodně špatně nasává vodu, spíš mě přijde, že ji dokonce odpuzuje. Dám na ni pár velkých kapek a ony si tam v klídku sedí jak na listu a velmi pomalu se vpíjejí. To na houbičce k odsávačce se voda vpíjí naprosto dokonale, stačí pár kapek a ihned vidím jak se nafukuje a vodu vsakuje snad do celýho svýho objemu.
czatlantis

#21 Příspěvek od czatlantis »

forbidden: Nemáš tu houbičku špinavou?
Něco podobnýho mi začala houbička dělat po X používáních, kdy jsem na ni jen vždycky nalil vodu, ta se potom odpařil a tak dále...takže všechny usazeniny z vody+ z hrotu v ní zůstaly...když ju čas od času pořádně pod vodou properu, tak saje pěkně.

Mimochodem zajímavý je, že nová houbička je namočená v nějaké chemikálii, aby byla měkká i suchá. Jakmile ju poprvé properu vodou, tak po vyschnutí je už tvrdá.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od forbidden »

Vizuálně špinavá není, ale myslím, že nová sála daleko líp. Jinak používám jen destilku, ale z hrotu tam asi nějaký svinstvo bude. Zkusím ji otočit a uvidíme.
czatlantis

#23 Příspěvek od czatlantis »

Já to normálně čas od času čistím saponátem...ten pěkně vymeje ty zbytky po kalafuně a podobně.
termit256

#24 Příspěvek od termit256 »

Nekde jsem cetl pomerne dukladne pojednani od welleru kde psali ze mokra houbicka vyrazne zkracuje zivotnost hrotu. Byly tam i fotky rezu temi hroty, ruzne grafy apod. Duvod snizeni zivotnosti uz si nepamatuju, podstatne bylo houbicky nepouzivat.
Pouzivam toto http://www.ebay.com/itm/Welding-Solderi ... SwnbZYIrvP

Z ceho je to vyrobene netusim, ale magnet na to nechyta a vzhledem k tomu ze za samotnou houbicku chteji dvacku i s postovnym, nerez bych taky netipoval.
Michal22

#25 Příspěvek od Michal22 »

Vždyť to tam máš napsané- STEEL. Takže ocel. Asi nerezová. Tím bych připomenul, co jsem psal předtím. Za sebe doporučuji mosaz.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Victronix

#26 Příspěvek od Victronix »

Koupil jsem tu houbu. Je to fakt super matroš. Za 40,- mám z ní nařezaný čtyři. Nevím jak moc to ničí hroty vám, ale mě teda vůbec. Nevyměnil bych to za nic.
Hledám ideální řešení...
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“