Sušička AEG Lavatherm 75470AH, chyba E50 a vadný LNK364GN
Moderátor: Moderátoři
Sušička AEG Lavatherm 75470AH, chyba E50 a vadný LNK364GN
nemáte někdo zkušenosti s chybou E50 na sušičkách AEG? Údajně E50 znamená obecně problém s motorem nebo elektronikou motoru. Po zapnutí sušičky a odstartování programu se sušička chová jako by normálně pracovala, ale neroztočí se buben. Po cca 5 minutách zahlásí poruchu E50. Včera jsem sušičku odkrytoval, abych vyndal motor a zkontroloval uhlíky. Celkem mě překvapilo, že je tam motor bez komutátoru, takže bez uhlíků. Každopádně jsem prověřil, že vinutí není přerušené. Takže to vypadá na elektroniku nebo něco jiného. Dnes chci ještě prověřit veškerou elektroinstalaci (kabely a čidla).
Pokud by měl někdo nějakou radu, tak budu vděčný.
http://www.ebay.at/itm/LNK364GN-Widerst ... 9#shpCntId
Tady v podstatě opravili také jen ten IO a odpor:
http://smallrepairs.nl/nl/bitron-15004600-02
Problém je, že nevím jaká hodnota odporu tam původně byla, protože původní odpor jaksi zmizel. Nemáte někdo zkušenosti se zapojením obvodu LNK364GN? Podle datasheetu tohoto odporu by tam měla být jiná hodnota než je v dostupné opravné sadě na e-bayi. Pokusím se vadný obvod a odpor vyměnit a uvidíme, jestli se sušička rozeběhne nebo tam bude ještě něco.
Každopádně, pokud by měl někdo nápad, jakou hodnotu odporu zvolit, tak sem s ním.
- Přílohy
-
SusickaElektronikaRizeniMotoru4.jpg- (54.69 KiB) Staženo 887 x
-
SusickaElektronikaRizeniMotoru2.jpg- (86.39 KiB) Staženo 958 x
Nemáte někdo nějaký nápad?
V datasheetu k tomu LNK364GN, jsem zachytil nějakých 6V. Otázkou je, jestli to trafíčko je na sekundáru souměrné.
Nemáte to někdo změřené? Myslím, jaké napětí je na výstupu podobných zdrojů (myšleno až za usměrněním a vyhlazením).
Pokusil jsem se alespoň trochu zmalovat schéma (přikládám), jen okolo toho LNK je to už dost nepřehledné, takže jsem to rozhodně nezmaloval vše (myšleno FB, BP).
Ale zjistil jsem, že přes kontakty 7 a 8 propojovacího konektoru desek je zavedeno napětí na kondík určený na 10V. Takže by to odpovídalo tomu, že by tam mohlo být opravdu nějakých 5-6V.
Zítra mám v plánu přitáhnout z práce dvojitý laboratorní zdroj a napíchnout ho do místa sekundárního vinutí ... uvidíme, co se stane.
- Přílohy
-
Schema.jpg- (73.39 KiB) Staženo 1237 x