BM642
Moderátor: Moderátoři
BM642
Takze cerna skrinka jak na opravu, tak na pouziti...
Nejspis nebude zcela funkcni a mam obavu, zda se takhle slozita vec da vubec dat dohromady.
Nemate prosim nekdo s BM642C nejakou zkusenost, pripadne dokumentaci?
Diky
Jirka
Jirka
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Jinak kdybys nevěděl jak na opravu téhle strojovny tak se klidně ozvi, pár kusů mi prošlo rukama a některé závady mě donutily nastudovat měřák prakticky celý...
Jinak při focení nebo vyndávání na silnější světlo bacha na epromky, zkontroluj zda jsou dobře zalepená okýnka, nejlíp kovovou (hliníkovou) fólií. Pokud vím, zaručovaná životnost obsahu paměti je 20 let a to už povětšinou uplynulo. Takže není radno obsah pamětí "pokoušet"
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Za zmínku stojí že desky interface a procesoru jsou stejné jako v BM595, jen se změnami v osazení.
Ke stažení zde:
http://leteckaposta.cz/126946400
www.sigmaphon.cz
Podobne to mam na BM553, kde UTESalni vyrobek je se SW IMSem (coz bude nejspis z hlediska propustnosti sbernice nejaka hruza) a Teslackej s HW.
Desky v 553 jsou take !temer! stejne. Coz jsem moc nepochopil, protoze vzdycky udelali nejakou desku (at uz CPU, IMS, pameti), ktera se tvari jako temer univerzalni platforma, ale pak clovek zjisti, ze je tam nejaka drobna upravicka, ktera to cele znekompatibilnuje....
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Těch verzí interfejsu bylo asi víc protože BM595 co mám v práci má ještě složitější osazení a bez podivného hybridního IO.
Jsem pro zřízení úložiště, nejlíp kdyby fungoval místní upload
www.sigmaphon.cz
Ono vseho bylo asi tak nejak vic verzi a standardizace temer nulova...
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
WLAB píše: Ono vseho bylo asi tak nejak vic verzi a snadardizace temer nulova...
Je to tak, hlavně že na každou kravinu, součástku nebo mech. díl byla norma ČSN a pak se to nějak spatlalo dokupy z toho co bylo zrovna na skladě i když se přístroj jmenoval furt stejně.
Ostatně nutno říct že až na gigantické světové výrobce je to tak dodnes. Ti giganti zas mění modely dvakrát do roka, takže je to ve výsledku taky stejné
BM595 se (zřejmě) nejstarším provedením interfejsu má SN 09844 a provedení s 8279 má SN 10024.
www.sigmaphon.cz