Jak perfektně vyčistit oxidaci z plošného spoje?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lukas-Peca »

Bude poznat, žes to něčím šuchlal, reklamaci neuznají a kamarád na tebe bude nasraný.
mihal

#17 Příspěvek od mihal »

Určite najprv reklamovať, veľký predajca sa s tým nebude zaoberať a ponúkne nový tovar. V najhoršom prípade to vráti a potom môžeš čistiti. PC dosky majú viac vrstiev a ak to vzaly prekovy na vnútorných vrstvách tak oprava býva nerentabilná.
Michal22

#18 Příspěvek od Michal22 »

Nedávno mi donesl známý desku MSI, že by tam potřeboval vyměnit nafouklé elyty. Než jsem je začal měnit, tak jsem desku zběžně prohlédl pod lupou a ejhle- jeden elyt vypustil elektrolyt ven, zrovna na vedlejší Dc/Dc měnič (pravděpodobně nějaký 1,8V- jen odhad, schéma není) a sežralo to jeden vývod z IO, ale hlavně i plošku a příslušné prokovy. Tak jsem mu to vrátil.

Jak píše Harry, voda vůbec není špatná (sladké věci ani ničím jiným nejdou), ale musí se to umět. Osobně jsem (pro jistotu) používal vždy destilku.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Umyvam to normalne v umyvadle vodou z vodovodu a saponatom :D
Naposledy dosku z notebooku od kavy. Nastastie bol zasiahnuty len maly kusok okolo napajacieho konektora, tak som umyl len ten a nedaval pod vodu zbytocne viac. Tym padom som to mohol rychlo vysusit, potom najst skrat (nastastie len keramicky kondenzator), opravit a notebook funguje.
Victronix

#20 Příspěvek od Victronix »

Když už vodu, tak bych použil destilku. Z kohoutku teda určitě nee.

OT
Ale taky mě překvapilo, když jsem chtěl vyleštit lesklou obrazovku LCD televizoru, že IPA vůbec nebrala mastný fleky od dětských rukou. Jen voda.
Hledám ideální řešení...
Achab

#21 Příspěvek od Achab »

Na některé čištění vodu z místní studny vůbec nemůžu používat pro vysoký obsah vápníku. Po oschnutí jsou po celé ploše šedé mapy. I pouhá kapka zanechá flek.
Harry.pa

#22 Příspěvek od Harry.pa »

U nás ve Znojmě je měkká voda, takže to jde v pohodě "kohoutkovou" vodou a bez fleků. Jde jen o zbavení se předsudků a strachu, a hlavně dokonale osušit. Výsledek je obvykle dokonalej.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“