Přednastavené režimy zobrazení LCD monitoru
Moderátor: Moderátoři
Přednastavené režimy zobrazení LCD monitoru
Monitor neumožňuje jiné nastavení než nativní rozlišení 1920×1080 nebo jsem na to aspoň nepřišel. Nevím proč jsou pro použitý vstupní signál zaškrtnuty všechny režimy a v jakém režimu je vlastně signál zobrazen když 1280×720 ani není v kolonce "rozlišení" uvedeno.
- Přílohy
-
Main_screenresolution.jpg- (93.95 KiB) Staženo 193 x
Monitor neumožňuje jiné nastavení než nativní rozlišení 1920×1080
Rozlišení přeci nastavuješ v PC, ne v monitoru. A monitor to rozlišení z GK buď akceptuje, nebo ne. Případně akceptuje, ale obraz je třeba zůžený.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
Main_screenresolution1.jpg- (95.46 KiB) Staženo 131 x
Jinak je to můj první LCD tak bych se zeptal na případné zkušenosti přímo zde ať nezakládám další téma. Jedná se o tyto záležitosti :
1) - V návodu se píše o vypínání monitoru jeho spínačem. Obvykle po ukončení OS v PC nechávám monitor ve "Standby" a následně vypnu celou sestavu kompletně ze sítě. Má vypínání zvlášť tlačítkem nějaký význam pro životnost monitoru?
2) - Je vhodnější aktivovat automatické vypínání na monitoru nebo ponechat vypínání z počítače?
3) - Je výhodnější používat přednastavené režimy jako Standardní, Film, Hra, Foto, sRGB, Eko a Low Blue Light nebo použít uživatelské nastavení?
4) - Zkušenosti s nastavením Low Blue Light (omezení podílu modré složky spektra) - režimy Multimédia -30%, Web -50%, Kancelář -60% a Čtení -70%.
2. - Neviem aké automatické vypínanie na monitore myslíš. Keď beží PC, beží aj monitor, nič nevypínam. Ak je to ten časovač čo majú novšie monitory, tak to môj nemá (a podľa mňa je to blbosť, aby mi monitor po 4 hodinách hlásil že si mám dať prestávku).
3. - Všetko podľa vlastného usúdenia. V noci v prítmí určite nepúšťam jas a kontrast naplno, to by som si čoskoro mohol zháňať nové oči.
4. - Nepoznám, nemám.
S používáním těch nastavení obrazu zatím nemám moc zkušeností - u CRT nebyly. Pouze jsem stáhl jas na 50% - nedalo se do toho dívat. Ale v podstatě je to na běžné použití vyhovující, akorát fotky nejsou ideální - barvy jak jsem byl zvyklý na CRT na tom asi nijak nevyladím (panel VA).
Taky to LCD víc unavuje oči - jak se na tom podílí přepočítané nižší rozlišení nebo nezvyk nevím. Ale nativní 1920×1080 je pro mě nepoužitelné - nic na tom nepřečtu a po změně na větší systémové fonty je to na oči ještě horší.