Vyhrievaná miska preráža
Moderátor: Moderátoři
Pomůže jedině zde několikrát navrhované přizemnění misky v místě konzumace a tím uvedení na stejný potenciál se psem. Možná, že než se problém vyřeší, bude jaro a problém samovolně zmizí.
A o zdroji od počítača neni reč. Ja iba hovorím že som si na vlastnej koži vyskúšal nabíjačku od NTB. Na misku som ju nepripájal. Tam pôjde 6V.
Alebo čo myslíš pod pojmom zdroj od počítača - chudák pes?
Když jdu dát napít čoklovi, vezmu misku, naplním ji vodou a donesu na zahradu.
Než ji pes vypije, zamrznout nestihne a když do dalšího krmení trochu zamrzne tak s ní bouchnu o zem.
A spínaný zdroj? Riešilo sa tu, že obyčajné trafo to nespraví. Tiež môže prerážať vďaka kapacite. Spínaný zdroj dvojpólový je evidentne nanič. Preto riešim, či tomu pomôže zdroj s trojpólovou zásuvkou. Mám vyskúšané že ten ma na výstupe nekope.
Pomaly tu začínam vypadať ako vrah, ktorý dá psovi misku pod napätím. Miska je zatiaľ v dielni. Skúšam ju a snažím sa odladiť nedostatky. Preto sa radím. Kým nebude v 100% stave, tak ju psovi nedám.
Zatiaľ teda vyriešiť vodeodolnosť vypínačov a hlavne to prerážanie. Zdroj s trojpólovou zásuvkou je už na ceste. Ak sa presvedčím, že miska nebude prerážať, tak je to ok.
Zásuvka s 230 V bude mimo dosahu psa. Čo bude v dosahu bude len 6 V. Snáď by som ešte podotknul, že pes je z tých kľudnejších, takže káble ho nezaujímajú. Napriek tomu mu nedávam napájacie napätie vyššie, ako 6V. I keď viem, že dá káblom pokoj.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Unikající proudy tam budou vždycky, ale třeba zdroje typu "medical", t.j. pro lékařské účely mají daleko menší unikající proudy, které už vadit nebudou.
Co máš vlastně za instalaci - TNC nebo TNS?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Samponek: A toto potom slúži načo - http://www.agrohase.sk/produkt/vyhrieva ... -10w-23-l/? Aby to psovi ohrievalo vodu v obývačke v paneláku? Ešte to napájajú aj 24 V. Čo by ma síce zaujímalo ako je to riešené, že to neprebíja, keď ja mám bobky zo 6V.
Takže zmysel nezmysel, existuje to.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A protože se k odpovědi nemáš, začíná mě to být jasný, proč to "brní". A mám i řešení, nachystej si tisícovku.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Řešení: Nech si na http://www.jkeltra.cz/ navinout toroid 230V/12V (či kolik potřebuješ) se stínící Al folií mezi primárem a sekundárem, a jelikož bude vyvedená extra drátem, připoj ji na tu doporučenou zemnící tyč. Tím si bezpečně srovnáš potenciály "se stodolou".