Dotykový displej
Moderátor: Moderátoři
Dotykový displej
Mám tady několik kusů termostatů s dotykovým displejem, které mají vadu že nereagují na dotek v jednom rohu displeje a nebo v tom místě reagují nahodile či nespolehlivě.
Displej nemá "celoplošný dotyk" ale jen v místech "tlačítek", tedy plošek cca 9 x 9 mm, které jsou u různých zobrazení vždy na stejném místě. Připadá mi to, že "snímací plošky" jsou na části diapleje posunutý proti "zobrazovací kresbě".
Myslel jsem, že to je vada série displejů ale překvapilo mě, že mám termostaty poslat dovozci na přehrání FW. Jak může mít FW vliv na špatné vyhodnocení dotyku v určitém místě, když je ten problém jen u cca 2 termostatů z 5 ks a všechny jsou ze stejné série?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
U kapacitního dotykáče by taková malfunkce znamenala na 99% vadný panel.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
Kalibraci polohy do určitý míry umožňujou oba dva typy snímače, protože ta se dělá potvrzením dotykem na "vysvícenou plošku" kdekoliv na ploše displeje - kalibrační SW zadá podmínky, jaký má kalibrující osoba dodržet při dotýkání se snímací vrstvy (síla a velikost předmětu) a pak už se jen "ťuká na čtverečky", který elektronika zvýrazňuje na zobrazovací vrstvě displeje tak, aby pokryla jeho aktivní plochu a ukládá si data, vycházející z dotykový vrstvy.
A kutilmile - nelituju tě