oprava žiarivkového svietidla

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
crazzyhors

#16 Příspěvek od crazzyhors »

normálně kup tlumivky a vyměň je, co je na tom složitého máš tam do konce schema zapojení :-) http://shop.lightpark.cz/layrton-tlumiv ... /d-107016/
weed_smoker

#17 Příspěvek od weed_smoker »

To hnusný starý vyhořelý svítidlo dát do pr... a koupit nový.
jogo9

#18 Příspěvek od jogo9 »

Karty boli rozdané ako som spomínal: svetlo spojazdniť som potreboval, okrem mňa o to nejavil nikto záujem - aj keď by sa im určite zišlo, prekrytie demontovať je pre mňa nemožné (lešenie a na demont aspoň 3-ja ľudia), tým pádom akýkoľvek demont či mont svietidla (je zapustené vo fealovom podhľade - vyzerá že odborne) či jeho častí nereálny, vyrazenie poistiek pri oprave smrdelo problémom - pretože sa nevie, čo by sa vyplo súčasne s tým, jediné riešenie bolo strčiť tam prenosné svetlo, ruky a vystačiť si zrkadielkom, cvikačkami, hlavou a trpezlivosťou.. Našťastie to dopadlo dobre..

Zaujíma ma ale, prečo to mohlo odísť, a čo sa tam mohlo diať počas toho skratovania (predtým svetlo možno dva týždne klasicky len poblikávalo, v závere pár minút "skratovo sršalo" a smrdelo, až potom vyhodilo poistku) - pri takých obhoreninách, ako sú na obrázku..
dred

#19 Příspěvek od dred »

Strojcom toho nešťastia bola tlmivka. Vplyvom vibrácii vinutia - vrčania tlmivky,
došlo k poškodeniu izolácie vinutia a následnému prierazu,alebo medzizávitovému skratu. Výsledok už poznáš.
Keby niekto zodpovedný tomu venoval náležitú pozornosť a dal to skontrolovať hneď ako to začalo poblikávať (stačilo jednu trubicu vybrať,prípadne odpojiť prívod na tlmivku),mohlo to fungovať do aleluja na 3 trubice .... ale tak je to asi všade....
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“