Talisman 306U
Moderátor: Moderátoři
Robert18 píše:No jo - domácí kutil. Mě by spíš zajímalo jak to bylo rozpálený. Ono, když normálně nechám 30 min hrát třeba tu 306 tak je pěkně horká. Nejlíp chlazená je určitě 308
To jako že ten kutil udělal tu zadní stěnu? To byl moc šikovný, když zvládl popisy jako z fabriky...
Robert18 píše:Chlapi nevíte kde by se dal ještě sehnat potenciometr na Talismana ?
To co mi doma zbylo je už totálně vydřený a na internetu sem nic nenašel.
Tu dírku bych si snad byl schopen i vyrobil jen teda nevím jestli bych našel takový závitník doma.
Potenciometr jsem rozpreparoval a opravil s použitím dílů z jiného, originál jsem též neměl, nebylo jiné řešení.
- radioelectrum
Zadní stěny co jsou jako z fabriky se řežou laserem a popisky se dělají pomocí sítotisku. Sice stojí od 300Kč/kus ale je k nerozeznání od originálu.fredis píše:To jako mže ten kutil udělal tu zadní stěnu? To byl moc šikovný, když zvládl popisy jako z fabriky...
- Přílohy
-
P1160522.jpg- (119.35 KiB) Staženo 207 x
- Dvoulampovka
fredis píše:To jako mže ten kutil udělal tu zadní stěnu? To byl moc šikovný, když zvládl popisy jako z fabriky...![]()
![]()
Ale ne, vždyť je to tam vidět, co tam domkutil nainstaloval...
- Přílohy
-
kutil.jpg- (55.29 KiB) Staženo 192 x
- Dvoulampovka
Omluva, odkaz byl špatný, pohledám...
Možná tam bude i ta prvně jmenovaná. Stačí pohledat...
- radioelectrum
To jde pokud je dráha pouze škráblá běžcem ale kolem toho prodřeného škrábance je dobrý materiál takže je celá dráha ohmicky v celku. Potom zohnutím té pružiny, nebo ramene běžce, (nevím jak to nazvat) na jedné straně se běžec přesuje blíže středu dráhy a většinou to pomůže.barnodaj píše:Kdysi v knížce "Rádce opraváře rozhlasových přijímačů" nebo tak nějak se jmenovala, popisovali způsob opravy vydřené dráhy potenciometru napružením (pokřivením) toho fosforobronzového plechu, co tvoří unášeč sběrače tak, aby dráha jezdce byla mimo vyjetou (odřenou) plochu. Kus té knížky byl ke stažení na ulo* to, ale bohužel jenom asi prvních 60 stránek.
https://www.sbazar.cz/hledej/talisman
https://www.bazos.cz/search.php?hledat= ... t&kitx=ano
- radioelectrum