JVC LT-39HG48E, označení součástky v obvodu (přejmenováno)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
gubajs

JVC LT-39HG48E, označení součástky v obvodu (přejmenováno)

#1 Příspěvek od gubajs »

Zdravím,
Možná mám hloupý dotaz, tak se omlouvám. Snažím se dohledat co v obvodu boardu k TV jvc 39hg48e znamená označení součástky L19. Jedná se o board MT5310.S97A. Na obrázku jsem dotyčnou součástku označil. Na boardu, který mám, je tahle součástka vypánela pravděpodobně proraženým kondenzátorem 470uF 35V, jež byl vadný. Jinak řečeno, televize byla funkční, pouze po zahřátí čipu přestal vždy fungovat zvuk. Čip jsem sehnal na ebay. Původní jsem sundal. osadil nový. Bohužel mou chybou jsem před výměnou neodpájel popisovaný kondenzátor a teplem jsem jej prorazil. Po osazení a zapnutí TV , chvilku fungovala, ale posléze právě shořela ta součástka L19 jež je ve větvi s kondenzátorem.
Nikde se mi nedaří sehnat servisní manuál

děkuji za případnou radu

Gubajs
Přílohy
soucastka.png
(289.61 KiB) Staženo 435 x
gubajs

#2 Příspěvek od gubajs »

ještě uvádím typ čipu, jež jsem měnil ... STA339BW (2.1 channel high-efficiency digital audio system)

Gubajs
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Dal by som tam z nejakeho vraku tlmivku rovnakej velkosti a farby.
gubajs

#4 Příspěvek od gubajs »

Dobrá myšlenka, to mi uniklo ... zkusím něco pohledat
Gubajs
gubajs

#5 Příspěvek od gubajs »

Zdravím,

Našel jsem tlumivku stejných rozměrů, (bohužel nemám parametry), osadil , vyměnil všechny kondenzátory v blízkosti čipu. ten kondenzátor co jsem uvařil , tak jsem nenašel nový, jen starší 470uF 35v. TV sepne , ale začne po chvilce blikat podsvícení a jako by se celá restartuje. Dávám vinu tomu jedinému kondenzátoru co jsem neměl nový. (je ze staršího zdroje a co si pamatuji).
Hádám správně, že použitý kondenzátor je špatný?
Každopádně koupím nový a uvidíme.

A ještě dotaz, pokud malinko lupne v repro u TV při startu, znamená to že ten vyměněný čip je osazený OK ? Osazoval jsem jej pod průmyslovým mikroskopem na obrazovce a všechny cesty vypadaly dobře.

děkuji za minulou radu, TV moc nedělám, je to jen koníček

Gubajs
gubajs

#6 Příspěvek od gubajs »

Tak hotovo, televize jde, dal jsem ji kamarádovi.

Gubajs
jirka00

#7 Příspěvek od jirka00 »

gubajs píše:Zdravím,
Možná mám hloupý dotaz, tak se omlouvám. Snažím se dohledat co v obvodu boardu k TV jvc 39hg48e znamená označení součástky L19. Jedná se o board MT5310.S97A. Na obrázku jsem dotyčnou součástku označil. Na boardu, který mám, je tahle součástka vypánela pravděpodobně proraženým kondenzátorem 470uF 35V, jež byl vadný. Jinak řečeno, televize byla funkční, pouze po zahřátí čipu přestal vždy fungovat zvuk. Čip jsem sehnal na ebay. Původní jsem sundal. osadil nový. Bohužel mou chybou jsem před výměnou neodpájel popisovaný kondenzátor a teplem jsem jej prorazil. Po osazení a zapnutí TV , chvilku fungovala, ale posléze právě shořela ta součástka L19 jež je ve větvi s kondenzátorem.
Nikde se mi nedaří sehnat servisní manuál

děkuji za případnou radu

Gubajs

Ahoj, když tak koukám co jsi s televizí prováděl za opravy nemáš náhodou i schéma zapojení?
Mám totiž tu stejnou TV, ale je taková náladová a většinou se nechce zapnout, pouze rozsvítí červenou kotrolku.
Díky
gubajs

#8 Příspěvek od gubajs »

Bohužel tahle televize je mazec, nedá se k tomu nic sehnat. Nejsem Tv opravář. Mám jen koníčka zkoušet opravit to co jinde opravit nechtějí. Tuhle jsem dostal jako vše ostatní, protože jim to vrátili ze servisu nebo oprava v servisu je drahá. Já si to pak vezmu (když to chtějí vyhodit) a buď se mi zadaří, nebo to rozeberu a co se hodí schovám.
Bohužel nemám vůbec nic k této tv. omlouvám se

Gubajs
jirka00

#9 Příspěvek od jirka00 »

S tim koníčkem to mám stejný. Opravit něco nad čim už někdo zlomil hůl je skvělěj pocit. :)
každopádně jsem se zavrtal do internetu o něco hlouběji než posledně když jsem hledal servisní manuál a objevil jsem schéma zdroje a následně i servisní manuál dosti podobné TV.
https://elektrotanya.com/orion_tv29lb929.pdf/download.html
Přílohy
Power Supply CEM842A Orion TV29LB929.pdf
(168.87 KiB) Staženo 263 x
gubajs

#10 Příspěvek od gubajs »

Tak to je super, zrobna řeším skoro stejný zdroj, je tedy funkční, ale potřebuju info o zapnutí bez mainboardu. Doufam že to je hodně podobné. Inned probnu

Gubajs
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“