Startovací zdroj SZ 250
Moderátor: Moderátoři
- Elektronik55
Startovací zdroj SZ 250
Tento SZ snese až 400 A krátkodobě dle trafa , diody mají rezervu .
Kamarád udělal chybu ( My všichni to známe ) on ten SZ půjčil ! Samozřejmě se mu vrátil v poruše ! Diody jsou pochopitelně v pořádku, trafo naštěstí také , pouze cívka (bulharského) stykače K6E a kontakty přepínače .
Pro milovníky "HISTORIRE"pár snímků .
- Přílohy
-
SZ Startovaci zdroj 003.jpg- (161.63 KiB) Staženo 209 x
-
SZ Startovaci zdroj 002.jpg- (177.19 KiB) Staženo 245 x
-
SZ Startovaci zdroj 001.jpg- (193.94 KiB) Staženo 308 x
- Elektronik55
Zde by pomohl dostatečně (dimenzovaný) rezistor na výstupu , tak jak je to u "magnetek" , kde je zpětná indukce vysoká !
V případě mého kamaráda, kterému patří tento SZ , nehrozí nebezpečí , jelikož ho (prý) používá jen pro "Traktory", kde není žádná elektronika , ale on se mýlí ! Je tam alternátor a závěrné napětí jeho diod není nekonečné !
Prostě používání tohoto zařízení sebou nese určitá rizika !
- weed_smoker
- Elektronik55
Výstupní napětí (naprázdno) je pochopitelně daleko vyšší než údaj na přepínači . Naštěstí "špičky" při startu TRAKTORU nepřevýší závěrné napětí diod alternátoru !
- Elektronik55
Pokud se mohu zmínit o nabíječkách , tak nikdy jsem žádnou nekupoval, vždy jsem si nějakou "sbastlil" a vydržela do doby než jsem jí půjčil !
Předloni jsem si konečně koupil novou elektronickou tzv. pro "BLBCE". Nabíjecí proces je plně automatizován , řízen a hlídán, po nabití akumulátoru se proces sám ukončí . Není tedy potřeba nic hlídat, nebo kontrolovat jak píší v manuálu , ale i tak doporučují akumulátor odpojit od vozu !
Ono taky záleží jak se startovací zdroj použije.Správně se má začít startovat a pak teprve připojit pomocný zdroj.
V práci jsme startovali traktory a jiný stroje výše popsaným způsobem svářečkou WTS 500 a bez jakékoliv újmy.