Pitva SS relé Fotek 25DA
Moderátor: Moderátoři
Pitva SS relé Fotek 25DA
No jedno sem obětoval - zaráží mě dvě věci:
Izolační mezera na PCB - to by s přivřenýma očima možná i šlo
A odizolování triaku BTA12-600 (zítra snad prověřím megmetem 500V/1000V) od základní destičky. Tady není vidět v podstatě žádná izolace, jen pasta a tmel.
Otázka je, nestavěli jste něco se spínámím v nule - např MOC3061 + BTA20/600, čemu by šlo věřit a vestavět to do této šikovné krabičky? Deska pro mě problém není vůbec. Můžu překreslit i tohle zapojení, ale ten jejich tmel tvrdý jak šutr asi nepůjde sundat tak, abych přečetl co je to za optočlen.
- Přílohy
-
SSR triak.jpg- (26.8 KiB) Staženo 208 x
-
SSR PCB.jpg- (22.41 KiB) Staženo 204 x
-
SSR osaz.jpg- (20.68 KiB) Staženo 236 x
-
SSR komplet.jpeg- Kompletní SSR
- (5.98 KiB) Staženo 213 x
Celeron: Joo, máš recht - já nahlídl do DS a tupě předpkládal, že jako u většiny trandů bude střední vývod galvanicky spojený s křídlem.
Za tu cenu to není špatný kup - když to člověk bude využívat s dostatečnou rezervou (pod polovinu deklarovaného).
Použitý optočlen je MOC3063.
Odpory jsou většího pouzdra - takže hádám, že jsou 1W. Ten kondík těžko hádat napětí, co použili - ten tmel nepovolí ani teplem.
Dioda na vstupu bude nejspíš zenerka. Hádám, že tam může být nějaká 5V1.. To ještě zkusím doměřit
Výsledek nakonec není tak žalostný, na aliexpress se dá takové relé sehnat za cca 3USD. Není to úplně identická objednávka, co sem pitval - ale těch výrobců snad zase tak moc nebude
- Přílohy
-
fotek 25da.jpg- (14.64 KiB) Staženo 265 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Jen tu ledku mám v serii (s paralelním proudovým omezením), je to téměř jedno, ale podle mě to lépe indikuje uzavřenou smyčku.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- weed_smoker
BTW.Ukrást schéma jsde snadno,pokud je v PC,v dosahu kamery nebo se o něm mluví dopodrobna v akustickym dosahu mobilu.Na Ben Gurion University v Izraeli údajně přečtou z PC data kamerováním HDD LED z dronu(mrknu do historie a pokusim se to najít).
Stejně je to bezkonkurenční - za tu cenu koupíš max ten optron cca 20Kč a BTA cca 30Kč
Weed_smoker: S těma dronama je to fakt, raději ten disk nebudu ani fotit - dnes už jeden neví.. Ty jsi teď se Šamponkem v nějakém gangu?
Tohle sem bral, jak je v odkazu výš 2,8USD.
Nicméně je tam další prodejce se stejnou částkou
Někdy je třeba se dívat na poštovné - koupíš 1ks a poštovné je 0, přihodíš do identické objednávky 2ks a naskočí tam něco za přepravu... Pak objednávám 2x po jednom kuse a stejně to většinou chodí v jedné obálce s poštovným 0
- weed_smoker
Kvicala_r píše:
Weed_smoker: S těma dronama je to fakt, raději ten disk nebudu ani fotit - dnes už jeden neví.. Ty jsi teď se Šamponkem v nějakém gangu?![]()
Už jsem to našel:
http://beforeitsnews.com/science-and-te ... 76584.html
Taky jsem si při čtení vzpomněl na samponkovy pokusy typu LRAD a HAARP z magnetronu.