Thinkpad notebook, opotřebená hlava šroubku
Moderátor: Moderátoři
Thinkpad notebook, opotřebená hlava šroubku
No a co jsem nezjistil při pokusu o rozebírání klávesnice...expert co to "repasoval" nejenže šroubky utáhl do krve, ale mají ještě opotřebené drážky, že na ně nenasadím pořádně šroubovák a akorát je ještě víc kurvím.
Problém je, že šroubky jsou malé (cca křížové M2/M2,5) zapuštěné a blbě dostupné pro nějaké větší nářadí.
Mohl by někdo prosím poradit?
Předpokládám, když příjdu s tímhle k prodejci na reklamaci, tak mi to neuznají nebo budou ještě tvrdit, že jsem si to udělal sám...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Třeba v hliníku stačí vzít důlčík nebo přímo vhodný bit, kladivo, a klepnout do šroubku. Zjistil jsem to náhodou, když jsem nemohl povolit šroubky v Al chladiči.
Ale odvrtávat v noťasu, na to bych neměl odvahu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- patrikvarga
napr. https://www.triumfnaradie.sk/lavotocivy ... ss-3-5-mm/
Nechápu - značka jakési dílenské kvality a jsou s tím takové problémy. Šroubky na jedno použití apod. 5 let jsem měl HP notebook, který jsem měsíčně rozebíral kvůli čištění a bez problému.
Požívám proskit sadu a dělá se mi s ní velmi dobře. Thinkpad není stavěný na časté rozebírání, protože to není třeba
Pokud je však zalepený je to problém.
To nahřátí je otázka. Možná že to uvolní lepidlo. Epoxidové lepidlo se totiž dobře sundává teplem. Ale u některých notebooků by roztekl dřív plast.
patrikvarga píše:Da sa odvrtať, treba použiť lavotočivy vrtak a možno ho aj odšrobuješ.
napr. https://www.triumfnaradie.sk/lavotocivy ... ss-3-5-mm/
Také to tak dělám,již dávno,malými otáčkami,aby se vrták zakousl.Většinou se to povede,pokud není šroubek příliš utažený,nebo zarezlý.Pak se může ukroutit a nekouká-li kousek,aby se dal případně vyšroubovat kombinačkami je problém a v práci jsme to někdy vyjiskřovali.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]