Neznámý historický měnič
Moderátor: Moderátoři
Neznámý historický měnič
Předpokládám, že se jedná o napájecí vibrační měnič z nějaké historické military věci, podle všeho z WW II, buď US nebo UK provenience.
Popis je následující: na boku "SLS 15%", pod tím je "N", na protější bočnici je pouze "N", na čele s kontakty je nahoře nápis "BUZZER ´T´ MK I", pod tím je "YA 0222" a ještě níže "T.M.C 1941". Pod kontakty je asi jejich označení : odleva "M", "01", "-", "+", "R" a "02".
Pokud je někomu z členů nebo návštěvníků fóra známo původní určení tohoto zařízení, ev. výrobce nebo parametry, kterých zařízení dosahovalo, popřípadě výstroj, ke které patřilo - byl bych rád za pomoc s jejich určením.
- Přílohy
-
krabička 2.JPG- (26.14 KiB) Staženo 152 x
-
krabička.JPG- (15.58 KiB) Staženo 154 x
A kutilmile - nelituju tě
Spíš bych si ale nebyl jistý, že k "té krabičce" patří ještě nějaký transformátor, protože ty cívky mají každá několik mnoho vývodů - jejich čílka nejsou kruhová, ale čtvercová, a v každém rohu je jeden vývod - celkem tedy 8 vývodů/cívka a jsou poměrně komplikovaným způsobem popropojované mezi sebou, těmi točítky a kontakty na čelní destičce. Přitom ohmmetrem je těžké bez demontáže identifikovat, jak jsou jednotlivá vinutí realizována a orientována - nerad bych ty cívky podroboval destruktivnímu zkoumání jen kvůli zjištění parametrů vinutí. Spíš bych tipoval, že to celé je měnič - něco jako Ruhmkorffův generátor vn. Samozřejmě s malým výkonem i výstupním napětím jenom pár desítek, nanejvýš stovek V, ale pro nějakou tu elektronku jako zdroj anodového napětí by to stačit mohlo.
- Artaban001
Zatím dík za názory.
mrkni se na http://www.fairmile.fsbusiness.co.uk/fullerphone.htm
a na http://home.wxs.nl/~meuls003/fullerphon ... phone.html
špecielně

Jinak za fotky se omlouvám, jsou dělaný z metru, nazvětšovaný co to ještě zrno dovolilo v Picture manageru a oříznutý na malou velikost - nejde mi makro, asi mi v servisu pošahali dálkoměr - oprava za 1850,- a nejak mi to NEZVONÍ, neostří už to jako předtím a makro vůbec nejde. Bohužel, do dovolené už to reklamovat nestihnu...