mám motor na 380v 1,1kw a kedže nemám 380v tak by som ho chcel zapojit na 220v. potrebujem rozbehový alebo behový kondenzátor to viem ale dnes som bol v obchode kde predavaju elektro veci a tam mi chlapík povedal že potrebujem 2 kondenzátory s rôznou kapacitou a že potrebujem určite behove kondenzátory. kedže mi fakt nevedel povedat (aj ked som ho lámal
zapojenie motoru 380v/230v
Moderátor: Moderátoři
- radoslavmalovec
zapojenie motoru 380v/230v
mám motor na 380v 1,1kw a kedže nemám 380v tak by som ho chcel zapojit na 220v. potrebujem rozbehový alebo behový kondenzátor to viem ale dnes som bol v obchode kde predavaju elektro veci a tam mi chlapík povedal že potrebujem 2 kondenzátory s rôznou kapacitou a že potrebujem určite behove kondenzátory. kedže mi fakt nevedel povedat (aj ked som ho lámal
http://bricolajeyocio.com/wp-content/up ... tedo-a.png
Kapacita kondíku pak cca 70uF/kw...přesněji 3180*Im/Ufáz (Im = jmenovitý proud pro zapojení D - ta vyšší hodnota na štítku). Kondík použít kvalitní pro stř. napětí 400V.
- radoslavmalovec
hakamusai píše:Tady je tabulka ze kteý vyčteš vše co je třeba.
To som študoval ale tam je to len po 1kw a ja mam motor 1,1kw nebude to robit problem? a ešte tam je ten rozbehový kondenzátor ale predavač hovoril že by som mal dať dva behove a tým sa vyhnem rozbehovemu akurat že musia mat rozdielnu kapacitu tie kondiky a to by som potreboval zisti
- radoslavmalovec
a teda ten jeden kondenzátor bude stačit? a ešte sa fak asi blbo opýtam čo je to na tom obrázku označenie že L a N fakt som neni elektrikarNakadah píše:Zapojit do trojúhelníku takto ...
http://bricolajeyocio.com/wp-content/up ... tedo-a.png
Kapacita kondíku pak cca 70uF/kw...přesněji 3180*Im/Ufáz (Im = jmenovitý proud pro zapojení D - ta vyšší hodnota na štítku). Kondík použít kvalitní pro stř. napětí 400V.
- radoslavmalovec
- radoslavmalovec
ved som skušal akaždy mi povedal kup si motro na 230v a to som bol v troch predajniach elektro čo som čakal že fakt mi pomôžu a dvaja elektrikáry čo robia rozvody v bytoch ale tým sa skor asi nechcelo alobo ta fakt nevedelivladodyno píše:Radko, keď ani nevieš čo je L a N skús osloviť niekoho kto to vie!
- radoslavmalovec
Lamelové čerpadlo se mu už skutečně chtít nebude. Potřebuje rozběh do malé mechanické zátěže.
Jestli ale s tím hodláš tlačit vodu do otevřené zavlažovací hadice nebo nad hladinu gravitačního vodojemu, je to jedno, šanci máš slušnou. Ale pořád to tu sílu ani otáčky mít nebude.
Pokud potřebuješ tlačit vodu do tlakové nádoby, v níž už nějaký tlak je, nezbude ti, než koupit přímo jednofázový motor, který má na hřideli skutečně deklarovaný výkon.
- radoslavmalovec