Zálohuju jednorázově podle potřeby, důležitá data co nejdřív plus běžná záloha jednou za měsíc až dva. Externí disk USB2 na toto použití bez problémů stačí.
Mám ext. 2,5" taky na USB 2 a dá se to. Dělám na to týdení zálohy účetnictví (Tichý/Ježek)....[/quote]
Ale já dělám zálohy videí a mraky fotek ve velkým rozlišení.Leda tak přes USB-C nebo 3.1 , ale to už máš ty krabičky přes litr.Raději si počkám a ušetřím na nějaký ten externí disk.Jinak díky chlapi.
No právě, jde o to, co si člověk představuje pod pojmem zálohování. Jestli pár desítek mega účetnictví a nebo fůra videí či celej disk.
Mě ty líný USB provizória tak namíchly, že jsem koupil zde prezentovaný eSata panel a z 3,5" SATA 1TB udělal zálohovku tak, že jsem ji zespodu celou zakryl plastem z bezpečnostní tabulky proti případnýmu zkratu. Optimální nejlevnější a nejrychlejší řešení pro desktop.
Ovšem pro NTB nepoužitelný. Sice existuje PCIMCIA karta s 2x SATA ale kterej NTB má slot na tuhle kartu a navíc problém kde vzít 12/5V pro 3,5" a nebo 5V pro 2,5".