Sháním zkušenosti a schema zesilovač Ibiza AMP300

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sinclair

#16 Příspěvek od sinclair »

Mně je to vcelku u prdele u nějakého SPL1000, já bych stál o kastli :-)

O CF1000BM kecáš jako Palackej, v Tvým případě asi Štefánik, nebo Fico :-) Pokud byl i ten "improvizovaný" větrák v pořádku, neměl v řiti ložiska, pokroucenou vrtuli, nebo tu vrtuli důkladně zajebanou směsným bordelem z lokálu /mlha+cigaretový kouř+prach/, tak byl naopak o dost tišší, než některé současné "Sunony". Prošlo mi jich rukama /CF1000BM, PA1000BM/ kolem stovky určitě. Jo, ty vysloveně zanedbané a pokurvené hlučné byly. Ale nebyla to jejich vina, ani typická vlastnost. OK?
Ty některé moderní suprdupr Maglevy doslova kvičí jak králík, co zrovna nepovedeně dostal za uši :-)
mihal

#17 Příspěvek od mihal »

No tak jasne, nový ventilátor mohol byť tichý, ale keďže sa jedná o 20ročné stroje ktoré už majú po zábehu, v kombinácii so zapojením fukáru priamo na plné napätie /bez regulácie ot./ je hlukové pozadie o hodne vyššie :lol: ako u podobne starých zariadení s reguláciou ot.
Na druhej strane to chladenie BV pomohlo prežiť mnoho prúserov. To ibiza zažíva prúser evidentne už pri zapojení do siete.
danhard

#18 Příspěvek od danhard »

sinclair píše:Ten trafák je zajímavost sám o sobě. Nebudeš věřit, ale má kvůli "tvrdosti" určitě buď vzduchovou mezeru, nebo hliníkový primár. Chová se to totiž skoro přesně, jako rozptylová trafa v nabíječkách či obloukových svářečkách, tedy limitovaný proud nakrátko mezerou.

To je nesmysl, vzduchová mezera na toroidu tak maimálně zvětší magnetizační proud.
sinclair

#19 Příspěvek od sinclair »

Tak to bude ten tenký hliník v primáru. To by vysvětlovalo i to spečení a závit nakrátko kdysi. Opakovaná prasečina s hliníkem se stává normou...Už to tu bylo mnohem dřív, Mr. Omnitronic.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“