Čím malujete DPS

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od cputakt »

Přesně tímhle jsem taky maloval ale dnes už se to asi nedělá.Našel jsem návod na výrobu a to z lékařské jehly s větším průměrem tu zkrátit a a zabrousit aby byl pěkný otvor a potom už jen uchytit na nějakou tyčinku a může se malovat.Barva se naleje do místa kam se jehla nasazuje na stříkačku a pokud je moc hrubá může se do jehly dát i drátek který se dával i do těch původních per.
Celeron

#32 Příspěvek od Celeron »

Vážení, zkoušel jste někdo na "rychlý a jednoduchý" plošáky tohlenc?. Popisuju s tím kabely CYKY přímo na černej plášť. Dělá to "čáru s kopečkem" a i po zaschnutí je kresba vystouplá. Dá se to snad jen seškrábat, lihem to moc dolů nejde, aceton to setře.
Jde mi o to, zda vydrží rychlolept (to je u mě 2-3 minuty :lol:) chlorovovodíkoperoxydem. V zahlubovači je bez problémů.
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od cputakt »

To by mohlo fungovat, kdysi jsem maloval barvami na kůži (malá plechovka asi acetonová barva) tohle je taky nějaký lak.Když jsem maloval právě těmi barvami na kůži a trubičkovým perem nikdy mi HCL tu barvu nepodleptal. Ty dnešní jakože fixy mi podleptá i chlorid.
starecd

#34 Příspěvek od starecd »

Nevím, ale mně to nepodleptává, používám obyčejnou lihovku. Do těch lakových nejdu, protože vysychají(ucpávají se), ale existují lakové, které fungují, ovšem nejsou s tenkým hrotem.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“