Levný GSM blok pro zabezpečovačku
Moderátor: Moderátoři
Levný GSM blok pro zabezpečovačku
- monterjirka
A pomáhal jsem nainstalovat tuhle sestavu a za ty peníze to nějakou práci také udělá, i když asi bych si tu domů nedal, jsou tam konstrukční drobnosti, které naznačují, že je to bouchané hodně rychle a je preferována rychlost a minimální cena...
Ja pouzivam taky VT21 a prijde mi naprosto v pohode i cena je v normalni. Je to naprosto bezproblemovy kus HW.
Ale jestli se ti to nezda jako rozumny peniz, kup si GSM modul za pajdu, PIC za dvacku a vstupu si nabastlis kolik chces.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A je tam ještě jeden dost zásadní problém. Garáže jsou společenstvím vlastníků se společnou elektrikou. Šéf spolku kontroluje každej den při příjezdu z práce elektroměr a pokud nějaký "hovado" si na úkor jiných třeba přitápí, vypne elektriku a zamkne elektroměrák. Proto musím zálohovat na velkou SLA baterku, cyklický Panasonic 12V/28Ah. Potřebuju tedy minimální odběr z 230V. Předpokládám dvoudiodový míchání baterka a síť, napětí ze síťovýho adaptéru vyšší (cca 15V) než z baterky a zároveň průběžný udržovací dobíjení přes odpor, podobně jako se to dělalo u NiCd zálohování RAM.
Doporučte prosím něco odzkoušenýho bezproblémovýho. Koukal jsem na zde popsaný a žádný se mi nejeví jako značka ideál.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!