Levný GSM blok pro zabezpečovačku

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

Levný GSM blok pro zabezpečovačku

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající , soused by chěl něco rřeba nepřesného za levný peníz . Kupoval v dnešní době někdo něco na Ebay , tak tři drátové vstupy , mikrofon . Díky
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

moc tomu nerozumím má už stávající zabezpečení a chce komunikátor, nebo kompletní ústřednu s gsm ?
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Mám výborné zkušenosti s microGate2 (Flajzar), ale už mají novější model, o něco dražší.

A pomáhal jsem nainstalovat tuhle sestavu a za ty peníze to nějakou práci také udělá, i když asi bych si tu domů nedal, jsou tam konstrukční drobnosti, které naznačují, že je to bouchané hodně rychle a je preferována rychlost a minimální cena...
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

já jsem zakoupil někdy v říjnu sestavu bezdrátového alrmu za 2500kč sočástí byla ústředna bezdrát. PIR a mag kontakt 2x klíčenka dálkáč siréna. K tomu simku od kaktusa. Ještě jsem dokupoval bezdrát mag. kontakty. Vše funguje v nevytápěných objektech žádný falešný poplach jsem spokojený. Jo má to drátové i bezdrátové zóny. Jasně bylo tam několik kompromisů, nejdou měnit názvy zón atd, ale za ty peníze max spokojenost. Jo ještě už se to tu řešilo v jiném vlákně, montáž čidel má své náležitosti a když to montuje laik tak se často stává, že má falešné poplachy.
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Jako obvykle u dotazu typu "levny peniz", "ferova cena" apod. neni napsano kolik to vlastne je.
Ja pouzivam taky VT21 a prijde mi naprosto v pohode i cena je v normalni. Je to naprosto bezproblemovy kus HW.

Ale jestli se ti to nezda jako rozumny peniz, kup si GSM modul za pajdu, PIC za dvacku a vstupu si nabastlis kolik chces.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Můžeš BU SZ ? Díky
Eleman

#7 Příspěvek od Eleman »

Tady si nevybereš? Sice to není žádný zázrak, ale provozuju z toho pár kousků v okolí už několik let (jeden už není v nabídce) a zatím bez problému. Na takový domácí žvýkání (dílna, garáž...) to stačí.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Taky dobrý , pošlu mu to . Čekal jsem přímou nabídku z china . Předpokládám , že ústřednu nebude chtít . Třeba dá jen někam ven blokační spínač a bude . myslím , že by mu stačilo ten telefonní blok s možností naprogramování čísla a jak jsem psal v úvodu . Jak se to jmenuje englicky ? Pohledal bych více i sám .
Milan_F

#9 Příspěvek od Milan_F »

Sice jen dva vstupy a bez mikrofonu - SE2212X
Sandal

#10 Příspěvek od Sandal »

Používám Gesom 400.Má drátový i bezdrátový zóny.Jde na něj telefonovat a poslouchat a nebo z něj volat na jakýkoliv číslo.Umí jedno nezávislý relátko a a další funkce.Ústředna stojí cca 3000+ čidla.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Sám bych předpokládal do 1500,- . To by mohlo být , Milane , ono .
Vzhledem k přiloženému českému!! SW , to asi dopadne .
Naposledy upravil(a) BOBOBO dne 16 bře 2017, 19:17, celkem upraveno 1 x.
Milan_F

#12 Příspěvek od Milan_F »

Dokonce to za ty prachy i funguje. Ikdyž jsem ze začátku myslel, že to prohodim oknem. Ten návod je drobet blbě napsanej. :D
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

nekmil

#14 Příspěvek od nekmil »

To co tady uváděl "Milan_F" jsem zakoupil. To nastavení pomocí návodu je takové kostrbaté ale stylem "pokus-omyl" se to podařilo oživit. A za tu cenu je to dobré. :)
Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

Potřeboval bych na hlídání řadový garáže, do který se dá dostat jen ocelovejma dvoukřídlovejma vratama, GSM nebo GPRS hlásič. Stačí pouze hlásič s jední rozpínacím kontaktem, bónusově kdyby to umělo sirénu na pár minut. Otázka je, jak řešit vypnutí při vstupu a znovuzapnutí. Vstup jen pro dva lidi. Nevím jestli bezdrát dálkáč a nebo zda je spolehlivý jen prozvánění z mobilu nebo apka z Androida.
A je tam ještě jeden dost zásadní problém. Garáže jsou společenstvím vlastníků se společnou elektrikou. Šéf spolku kontroluje každej den při příjezdu z práce elektroměr a pokud nějaký "hovado" si na úkor jiných třeba přitápí, vypne elektriku a zamkne elektroměrák. Proto musím zálohovat na velkou SLA baterku, cyklický Panasonic 12V/28Ah. Potřebuju tedy minimální odběr z 230V. Předpokládám dvoudiodový míchání baterka a síť, napětí ze síťovýho adaptéru vyšší (cca 15V) než z baterky a zároveň průběžný udržovací dobíjení přes odpor, podobně jako se to dělalo u NiCd zálohování RAM.
Doporučte prosím něco odzkoušenýho bezproblémovýho. Koukal jsem na zde popsaný a žádný se mi nejeví jako značka ideál.
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“