Jakou koupit pračku
Moderátor: Moderátoři
Jakou koupit pračku
Nejsem servisák, ale člověk co servis dělá, mi ji doporučil. Máme ji asi 5 let, jediný problém, který se řešil, bylo zadrhávání otevíracího mechanismu dvířek - pár kapek parafínu rozpuštěného ve směsi izopropanol/benzín 50/50 do bowdenu a vnitřností knoflíku vše napravilo. Je používaná pro 4 člennou rodinu se dvěma dětmi 4 a 7 let - pro ilustraci zatížení.
Předtím Popradská Tatramatka TAMAT 500.1, měli jsme ji 11 let, pak povolila smaltovaná vana - prorezla v místě svaru se zadním úchytem tlumení. Jediné závady, které jsem na ní řešil, byl silně poddimenzovaný pojistný vypínač u dvířek - šel přes něj celý příkon pračky i při ohřevu, což bylo 3,6kW - takže se mi 1x rozpadl na kousky a pračka se nedala zapnout a pak se naopak 2x spekl dohromady a nerozepínal vůbec, což mělo za následek jedno vyplavení sousedů o patro níž...
A kutilmile - nelituju tě
-
Návštěvník
vombat píše:Počítaná střední doba života je u spotřební elektroniky 8let bez ohledu na pořizovací cenu. Osobně jsem si počkal na akci v obchoďáku a koupil jsem pračku v třídě A za 5000Kč bez ohledu na značku. Pereme už 5 rokem bez poruchy. Takže jsem na více jak 50% života pračky za 10 000Kč. Můžu si koupit znovu novou za 5000Kč a jsem na tom stejně.
za predpokladu ze nenarazis na horsiho bratricka stavajici pracky(nektere serie se radoby ku*vi)