HDMI a 6V8F - pole zenerek

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kvicala_r

HDMI a 6V8F - pole zenerek

#1 Příspěvek od Kvicala_r »

Tušíte někdo co to je zač? Značení 6V8F. Fyzicky se k tomu krámku nedostanu, takže co je možno naměřit netuším.
Našel sem něco, co by mi k tomu i sedělo teoreticky. Značení sice nidko nezná, ale hodnoty 6V8 by to kldině být mohli.
Přílohy
zenner array.jpg
(34.41 KiB) Staženo 163 x
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Jo, vícenásobný transily, jako ESD ochrana. Podobné bývají třeba v mobilech Samsung nebo LG.
Nokia je dělala v BGA pouzdrech, většinou jako kombinaci sériového odporu a paralelního transilu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

A je tam vážně transil, nebo zenerka?

Protože na kapacitě transilu jsem si nedávno natloukl ústa i já - vůbec mně totiž nedošlo, že na relativně pomalé sběrnici honím občas taky rychlejší data v řádu us. Tak jsem tam aktivně přidal transily, protože jsem si náhodně zničil displej za pětistovku a vůbec nevím jak. Večer fungoval a ráno byl mrtvej, odešel (doslova interně upadl) jeden pin.

Ve výsledku nový displej fungoval, ale elektronický potenciometr na stejné sběrnici už ne...

P.S. A co byla opravdová pecka, projevila se seriová indukčnost spojů na DPS a já naměřil na jednom spoji, ale v různých bodech na DPS úplně jiný průběhy. Když se k tomu přidalo to, že mě navštívila jakási jarní viróza a celý jsem to řešil z postele s teplotou, byl to opravdu zážitek. Prostě jsem nevěřil tomu, co vidím na osciloskopu (dneska už jsou ty digitály malý a lehký :) )...
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 28 bře 2017, 11:11, celkem upraveno 1 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Nevím jak konkrétně tady, ale v těch Nokiáckých byly určitě transily. I v názvu součástek bylo TVS.
Pravděpodobně to budou nějaké modifikované typy, kde si výrobce kapacity přechodů pohlídal.
Přeci jen se opravdu daly najít na všech datových sběrnicích v mobilu (USB, MicroSD, HDMI atd.).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“