HDMI a 6V8F - pole zenerek
Moderátor: Moderátoři
HDMI a 6V8F - pole zenerek
Našel sem něco, co by mi k tomu i sedělo teoreticky. Značení sice nidko nezná, ale hodnoty 6V8 by to kldině být mohli.
- Přílohy
-
zenner array.jpg- (34.41 KiB) Staženo 163 x
Nokia je dělala v BGA pouzdrech, většinou jako kombinaci sériového odporu a paralelního transilu.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Protože na kapacitě transilu jsem si nedávno natloukl ústa i já - vůbec mně totiž nedošlo, že na relativně pomalé sběrnici honím občas taky rychlejší data v řádu us. Tak jsem tam aktivně přidal transily, protože jsem si náhodně zničil displej za pětistovku a vůbec nevím jak. Večer fungoval a ráno byl mrtvej, odešel (doslova interně upadl) jeden pin.
Ve výsledku nový displej fungoval, ale elektronický potenciometr na stejné sběrnici už ne...
P.S. A co byla opravdová pecka, projevila se seriová indukčnost spojů na DPS a já naměřil na jednom spoji, ale v různých bodech na DPS úplně jiný průběhy. Když se k tomu přidalo to, že mě navštívila jakási jarní viróza a celý jsem to řešil z postele s teplotou, byl to opravdu zážitek. Prostě jsem nevěřil tomu, co vidím na osciloskopu (dneska už jsou ty digitály malý a lehký
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pravděpodobně to budou nějaké modifikované typy, kde si výrobce kapacity přechodů pohlídal.
Přeci jen se opravdu daly najít na všech datových sběrnicích v mobilu (USB, MicroSD, HDMI atd.).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...