Celkem zajímavé repro

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Můžete mi prosím někdo vysvětlit termín: " obrovitá hromovost vokálu" :lol:

A propo, taky znám jednoho takovýho celoživotního superhifistu. Co prachů nacpal za cca 30 let do svýho aparátu. :roll:
Před několika lety mi v podroušeným stavu přiznal, že byl na audiometrii a že mu zjistili, te na jedno ucho sotva slyší v rozsahu kmitočtů klasickýho telefonu a na druhý jen o trochu líp...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

To asi že si z CD, ale čo to táram, z vinylu, pustíš Lenku Filipovou, a z těch trub z Jericha uslyšíš Idu Kelarovou :D .
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
konosuke

#18 Příspěvek od konosuke »

Což, design futuristický a pokud prodají do zahraničí, v tvrdé konkurenci a nabídce 200 různých firem, značek tak klobouk dolů, mě zaujaly ty dřevěné (balsové) membrány, tohle bastlili už v JVC, jednou se tu na fóru probíralo.
No já už zůstanu u pionýrů a kabelu ze starého vysavače, na audiometrii sluchu jsem již byl tak proto.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Thales
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Thales »

Ač na snobárny fakt nejsem, tak širokopásmové systémy bych principiálně neodsuzoval. Každý systém má své výhody a nevýhody, nikdy se nelze zavděčit všem. Širokopásma jich mají mnoho a jen pár výhod, ale právě díky nim navzdory nevýhodám dokáží v některých žánrech a některým posluchačům zabodovat. Leccos jsem slyšel, něco si i sám vyzkoušel a i když u mě zatím stále vedou klasické vícepásmové soustavy, tak bych tuhle cestu neodsuzoval.

Jde tedy spíše o to jak je který systém naladěný, kde má kompromisy. Za sebe třeba mohu říci že jsem nepotkal žádný systém s předem buzenou hornou, který by mě zaujal. Ve skutečnosti jsem spíše prchal. Zadem buzené systémy jako ten první z odkazu mě také příliš neoslovily, byť z jiných důvodů. Dost mi pomáhá i to, že se nemusím spoléhat jen na sluch a tápat, ale že si řadu jevů, které se tam dějí umím zdůvodnit i fyzikálně/materiálově, takže dokážu odhadnout jestli by se s tím dalo něco dělat a kde jsou hranice toho kdy to má ještě smysl.
Díky tomu bych zrovna ten dvoupásmový systém s basákem a širokáčem co tu byl odkaz v diskusi nezavrhoval, byť jsem tento konkrétní neslyšel. Má teoreticky docela dobrou šanci kompromisně fungovat a má i relativně blízko k tomu, k čemu jsem došel já. Za sebe jsem totiž došel k tomu, že obecně nejmenší zlo ve světě širokopásmových reproduktorů je 5,25" širokáč umístěný ve větší deskové ozvučnici a k němu basák s lehkým kmitacím systémem v ozvučnici, která mu vyhovuje. To celé dělené nejlépe aktivně kolem cca 300Hz. Subjektivně, byť mám i argumenty na obhajobu proč takto, ale ty nehrají.
Zajímavou hybridní variantou tohoto řešení a klasických dvoupásmových soustav je něco, jako spáchal kdysi Dawsoo, když použil obří páskový měnič s neobvykle nízkým dělením v tomto projektu z odkazu. Hrálo to vážně skvěle a myslím že by se to líbilo i zastáncům klasických soustav, kompromisně to totiž spojuje výhody obou světů:

http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=335
barnodaj

#20 Příspěvek od barnodaj »

Pánové musíte své uši ještě hodně učit.... :lol:
Kabely k reproduktorům jedině stříbrné na povrchu zlacené se stíněním ze supravodiče...

http://www.audiodiy.cz/9-duelund-cast-capacitor

:twisted:
Přílohy
kondenzátor.png
(55.5 KiB) Staženo 99 x
Thales
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Thales »

Jinak dřevěné membrány - to jsem nepobral. Má to hafo nevýhod a nenapadá mě jediná výhoda. To by se na zvuku mělo projevit a pozitivně to nebude. Neslyšel jsem to tak v tomto čerpám jen z teorie.
ok1hga

#22 Příspěvek od ok1hga »

. . . ježiši, co je to za bláboly ???

Kondenzátory Duelund CAST jsou považovány za nejlepší kondenzátory na světě.
Konstrukce staví na základech virtuální skládané fólie, ale činí tak s přidáním vlastního dielektrika WPIO, který vyžaduje několikadenní impregnaci pod vysokým tlakem.
Tím se vytvoří sendvič s neuvěřitelnou tlumicí vlastností, s mechanickou stabilitou a zněním dosud neslýchaným. Tlumicí vlastnosti kruhového svitku posiluje vrchní konstrukce z tvrdého papíru, která pomáhá plynulosti hudby.
Přílohy
superkondiky.jpg
(96.96 KiB) Staženo 123 x
Sendyx

#23 Příspěvek od Sendyx »

A ten papír je asi napuštěn kyselinou lysergovou. Dlouhodobé působení na recenzenta vede k trvalému psaní PR blábolů a ke vstupu do Hnutí jásavých blbů.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Thales
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Thales »

To mi připomíná jak jsem si minulý rok dělal legraci z pár lidí na jedné akci kolem audiotechniky, kde řešili kraviny typu demagnetizátory CD. Zrovna tam vedli zajímavou debatu s jedním zákazníkem a náhoda tomu dala, že jsem byl do debaty zatáhnut. Tak jsem jim k tomu udělal konkurenční nabídku protože pracuju pro firmu, kde se mimo jiné vyrábí i průmyslové demagnetizátory, na které jsou velmi dobré reference. Řekl jsem že mají mnohem větší výkon a demagnetizují vše dočista dočista, takže z principu musí být lepší než to šidítko, které odebírá tolik energie, že sotva zvládne tím CD točit. Čekal jsem jak se k tomu prodejce postaví a velmi dobře jsem se bavil. Vždycky z něj vypadlo nějaké moudro a jen si víc naběhl :D
Syron

#25 Příspěvek od Syron »

Já například jsem "unešen" tou citlivostí 103 dB a také tím využitím energie ze zadní strany membrány přes pětiose vyfrézované něco, co zajistí perfektní fázový přenos. A to od stovek Hz až po basy. Něco jako Basreflex za cenu auta. No, když tomu někdo věří... Přesně ve fázi je přece přední a zadní část vyzářeného zvuku jen při jednom kmitočtu. A těch 103 dB? Ano, možná, ale jen v ose reproduktoru, a ne u velmi nízkých kmitočtů. A proč neudali skutečnou kmitočtovou, fázovou, ani směrovou charakteristiku? To vědí nejlíp jen výrobci. Ale nahluchlí snobi taky chtějí žít, a já jim moc fandím!
konosuke

#26 Příspěvek od konosuke »

malá obchodní otázečka: kolikže těch almar už prodal ? kde se dá prokazatelně zjistit ? odkaz nějaký ? děkuji
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Pikofarad

#27 Příspěvek od Pikofarad »

konosuke slušné repráky za pár drobných do tvých tuningových Pionýrů.
konosuke

#28 Příspěvek od konosuke »

vtipné ale pozdě...dal jsem se na sluchátka z ťamanský tržnice, vyjde to levnějc
Thales
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Thales »

Jo, to jsou ty nákupy od překupníků. Třeba takový slušný Fostex FE206E, předchůdce toho co tam zmiňovali, stál u normálního distributora cca 2500Kč. To není zas tak mnoho. Oni by si tam jen dali alespoň nulu navíc aby to bylo fajnovější. Daň za blbost když se někdo neumí porozhlédnout jinde.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“