Elektromobily

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
FERYACT

#16 Příspěvek od FERYACT »

Spočítejte někdo kolik se bude muset postavit čudících elektráren na provoz
skvělých elektromobilů, kterých by bylo milion.
FERYACT

#17 Příspěvek od FERYACT »

Zdenku HQ.Je chybou se domnívat že název TESLA pochází od Nikoly.Správný
výklad je TEchnicky SLAbší.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

A kolko medi na elektricku siet. Ked budu elektromobily masovo rozsirene, zavedie sa na elektrinu na ich nabijanie spotrebna dan.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

FERYACT píše:...Správný výklad je TEchnicky SLAbší.

Oni si to možná překládají jako TEchnical SLAve, na otroky a kolonie jsou mistři... 8-)

Ale s tou mědí a elektrárnama to nepřehánějte, dneska má každej rodinnej barák přípojku minimálně 3x400Vx16A, s tím se už chvíli jezdit dá.

A já jako rozumný ekolog, t.j. zastánce jaderné energie (v Greenpeace by mě za to asi vyškrtli ze seznamu sponzorů, kdyby si tohle přečetli) v tom problém nevidím.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

ZdenekHQ píše:...
A já jako rozumný ekolog, t.j. zastánce jaderné energie (v Greenpeace by mě za to vyškrtli ze seznamu sponzorů) v tom problém nevidím.
Rozumnej ekolog je stejnej nesmysl, jako pravdu mluvící F*******n ...
Napiš radši, že uvažuješ jako normální člověk, kterýmu trochu záleží na tom, aby si lidstvo svým chováním nepodřezávalo větev....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

I u mě je to bohužel obecný problém lidí, kteří se snaží občas nějak uvažovat.

Buď se konvergencí jednotlivých myšlenek dostanou do určitého kompromisu, který lze pak pojmenovat mnohem jednodušeji, nebo se divergencí myšlenek dostávají do chaosu, protože neustále naráží na opozici jiných, bohužel hlavně díky tomu, že divergence jako taková nemá většinou žádné limity.

8-) :lol:
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Já to spíš beru z pohledu člověka, kterej okopán životem už vnímá slovo "ekolog" víc jako nadávku (úplně stejně jako například oslovení "soudruhu"), protože se stačí podívat na ty, u kterejch to nejvíc "tříská do vočí" - Martin Kysličník Bursičitej und jeho "eko-šuk-prd-stár" Kačenka Biomasa Žákves-Bursičitá ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
elektrosvit

#23 Příspěvek od elektrosvit »

Od jednoho člověka jsem slyšel, že pokud by byl používán stejný počet elektromobilů, jako je nyní počet "klasických" automobilů, musela by v Evropě stát každých 200 km elektrárna o výkonu Temelína. A k tomu patřičně dimenzovaná přenosová soustava. Zbytek jeho vize sem radši psát nebudu.
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

No vono to bude všechno jinak. Doporučuju všem, aby si přečetli požadavky na "Téměř nulové domy", které se pouze a jen budou moct stavět po roce 2020. Kdo chce stavět, tak ať si radši pospíší aby to stihnul před touhle hrůzou.

to sandal: takys koukám skočil Mládkovi na lep s tepelným čerpadlem. No hlavně že už je od válu. Jo a s tepelným čerpadlem snad netopíš elektrikou?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Michal22

#25 Příspěvek od Michal22 »

elektrosvit- právě jde o to, že jsou v každém dni hodiny, kdy v baráku běží maximálně lednička a zabezpečovačka, pak pár přístrojů ve Stand-by. A v tuto dobu by bylo velice efektivní dobíjet akumulátory do elektromobilů.
Třeba to řídit přes HDO stejně jako NT.

Celeron- hm, zatím jsem slyšel jen nejasné zkazky. Zkusím se zeptat bráchy, je stavoš, bude vědět víc.

Stejně je to zase zhovadilost- nám budou kecat do toho, kolik může mít náš barák maximálně odběr energií, ale že se v zimě hraje fotbal na vyhřívaných trávnících a v létě hokej ve vychlazených halách, to nikomu nepřijde nenormální :(
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
workhard
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od workhard »

Při dimenzování zatížitelnosti sítě se mimo jiné počítá s faktorem tzv. soudobosti odběrů. Rozhodně se nepředpokládá, že si každá rodina bude dobíjet elektromobil :)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Jo, někteří to budou mít na kliku. Naprosto zcestné informace o dobíjení pocházejí z dnešního naprosto zcestného přístupu k elektromobilům.
A je dobře, že největší parazit z vlády je konečně od válu. Teď ještě to zubaté vajíčko. :lol:
Sandal

#28 Příspěvek od Sandal »

Celeron píše: Jo a s tepelným čerpadlem snad netopíš elektrikou?

No právě že jo ale nic jineho mi nezbejvá.Přece si kvůli topení nevykácim celej les a těch pár olší co mi roste u potoka to nezachrání.Na třech hektarech lesa to prostě nestačí dorůstat abych těžil palivo.
Budem se asi cpát čočkou a hrachem a prdět pod peřinu :lol:

Teď nechápu na jakej lep jsem skočil Mládkovi?
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Michal22

#29 Příspěvek od Michal22 »

workhard- to sice ano, ale na druhou stranu je pro distribuční síť lepší spíš konstantní odběr, než velké výkyvy (snad vyjma např. přečerpávacích elektráren, které primárně k vykrytí těchto nárazů slouží).
Podle mne je potřeba oprostit se od dogmat, že elektromobil musí být nabit co nejrychleji- škodí to jak akumulátorům, tak síti. Když se bude nabíjet akupack malým prodem po delší dobu (mezi tím budu jezdit na jiný), tak by to snad (paradoxně) mohlo pomoci ke stabilizaci sítě.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Davidus
Zablokován
Zablokován

#30 Příspěvek od Davidus »

zvolení vhodné nabíjecí doby elektromobilů může dokonce ušetřit velké množství energie a stabilizovat síť
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“