Záložní zdroj s čistě sínusovým výstupen
Moderátor: Moderátoři
Záložní zdroj s čistě sínusovým výstupen
Nemáte někdo schematismus-ověřený.
Od záložního zdroje se sinusovým průběhem? Teď mám obyč UPS a čerpadlu se moc nelíbí ten tvar napětí...
Jedno schéma pro opravdu sinusovej zdroj 220V (tenkrát, jde samozřejmě poměrem závitů trafa upravit na dnešní normu 230V) vyšlo v publikaci "Bozděch - Doplňky pro magnetofony", můžu ti ho případně oskenovat. Ale výkon tam byl jen 40W, kdybys z toho chtěl cucat víc, musela by se ta konstrukce příslušně posílit (minimálně zvětšit trafo, dát větší průřezy vinutí a zdvojit koncový tranzistory řídící proud z baterie do trafa)...
A kutilmile - nelituju tě
Pokud možno poslat na vavy@email.cz
Jistě by to bylo vůči motorům přívětivější.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Je to asi nejlepší volba z těch počítačových.
Jednou mě ale vypekla. Nevím jak k tomu došlo, ale vypnula proudová pojistka (vzadu na UPS vyskočil čudlík). Celkem sranda. Vyměnil jsem pojišťovák a krb to ustál. Až UPS odejde, půjdu asi do elstonu.
Osobně bych na takovou důležitou věc nic nestavěl. To by muselo být sakra ověřené zapojení.
vavy píše:Teď to krmím UPSkou, průtok jsem neměřil...ani ohřívání motoru.
Vodař mi říkal, že pokud to budu provozovat často na modifikovanou sinusovku půjde časem do..pryč.
A uvedl duvod proc by melo cerpadlo odchazet? Nebo to jen nekde slysel, pripadne ti chtel prodat svou "specialni" UPS s patricnou marzi?
Clovek co mi delal vodu rikal ze je tu uplne jedno cim to budu napajet, jen kdyz se to bude tocit. Ty pazvuky jdou z vinuti, podobne jako treba u frekvencnich menicu piskani.