Sháním: čirá silikonová vazelína

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

To Mefisto je jen takové šidítko. Zkus Carlan na čištění motorů a dáš mi za pravdu. To, co nešlo ničím z běžně nabízených a většinou dražších preparátů dal Carlan na první dobrou.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jjilek »

Kolik jí potřebuješ? Vyrábí se stále pod obchodní značkou Lukosan M v Kolíně jak píše robokop Já takovou hrudkovou používám i na procesory, pokud nutně nepotřebuji větší tepelnou vodivost.
http://lucebni.cz/Produkty/Lukosan%20vazeliny
Nebo v malém tohle:
http://www.thermofisher.cz/produkty/sil ... kosan-70-g
starecd

#18 Příspěvek od starecd »

jjilek: bohužel ta M14 není dostatečně hustá, mám zbytek z Elchemca už dobrých 12let a je lepší, porovnával jsem je.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od jjilek »

starecd píše:jjilek: bohužel ta M14 není dostatečně hustá, mám zbytek z Elchemca už dobrých 12let a je lepší, porovnával jsem je.

To bylo myšleno jen jako odkaz na výrobce nebo snad i dodavatele.
Já používám M20. a také ji tady Sinclairovi nabízím:
jjilek píše:Kolik jí potřebuješ?
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jenys »

Jak to tu čtu, tak jsem si vzpoměl, že mám tuto vazelínu Lukosan doma, sice už malé množství. Ve výzkumáku se s tím mazaly chladiče jako stykvou vyzelinou pro lepší styk chladiče s diodou nebo tranzistorem. Bylo to v sedmdesátých letech. Dodnes je vazelíná stejné hrudkovité konzistence.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
sinclair

#21 Příspěvek od sinclair »

Kluci, takže Lukosan M je ten hustý typ, co hrudkuje? Z Lučebních závodů Kolín? A kouoit se dá přesně kde?
Potřebuju cca půlkilovou plechovku, ale stačilo by mi i balení 250g, pokud existuje.
Elchemco když začínalo, mělo ji taky hustou. jak jde čas, je čím dál řidší a řidší, až za chvilku z toho kelímku poteče sama...

Mezi námi: ta vazelína, co hrudkuje by jen ztěžka šla vytlačit z tuby...
Prosím kluci - jednoznačný, současný, "hrudkující" typ.
Děkuju moc.

P.S. : Všecko ukazuje na tu M20, nebo se pletu? Jo, já ty původní rybářský krabičky měl taky zelený. Bylo to tak hustý, že když se ještě dnes podívám na koncové tranzistory v modulech, montované před 15lety+, tak nic nikam neteče, ani nevzlíná. Přesně tohle kurrva potřebuju :-)
starecd

#22 Příspěvek od starecd »

Jo, Leoši, ta M20 je nejhustší, ale pokud jsem zběžně projel ceny tak 500-600Kč/kg, menší balení jsem nenašel.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jjilek »

sinclair

#24 Příspěvek od sinclair »

To je jedno, děvčata a chlapci.
Víte, jak dlouho mi to kilo vydrží pod polovodiče, mazání různých vinklů ke chladičům, kultivaci chodu ložisek poťáků TP28x i TP16x, zvedáčků přenosek a podobně?

Ještě se pro jistotu jednou zeptám: má přímo někdo z Vás tu M20 a je to ten typ, co hrudkuje? Podle technického listu a fotky v něm by to skutečně měl být ten typ skoro těstovité konzistence.

jjilek: pokud máš tu hrudkující a byl bys ochoten odprodat třeba 200-250g, budu raději za ověřený tip, než kupovat v pytli kočku místo zajíce.

V každém případě musím něco hodně hustého koupit. Ten zbyteček co mám, by sotva vystačil na namazání vinklu v TW140 :-)
Rád se s někým podělím, kdo by měl o tuhle poctivější, hustou vazelínu zájem. Není problém vzít digiváhu a odvážit do kelímku třeba 250g, kdo si řekne.

Ta zředěná srračka z Elchemca, skoročirá i bílá jsou úplně k hovnu.
Ta plastová lahvička stojí v regále už jenom proto, že je mi líto ji vyhodit - tak s tím mažu všecko to, co bych normálně mazal běžnou auto-vazelínou. Třeba panty, zámky, mechaniku a kování v oknech a tak - na nic jiného se to totiž nehodí. Jak se to chová, jsem už popisoval.
A zbytek z toho kila můžou případně hodit za mnou - do šesti stop pod úroveň okolních náhrobků. :twisted:
Hlinu si může někdo odvézt na úpravu zahrady a mě můžou zasypat tím, co po mně zbyde. A že toho bude hodně.. :twisted:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jjilek »

sinclair píše:pokud máš tu hrudkující a byl bys ochoten odprodat třeba 200-250g, budu raději za ověřený tip, než kupovat v pytli kočku místo zajíce.

Kočky už na mne dávno neletí a zajíce mám nejraději na čokoládě. (Je to už velmi starý recept.) Ale z té M20 něco pro Tebe odeberu, snad se to bude blížit těm 200g. J.
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

hafca píše:To Mefisto je jen takové šidítko. Zkus Carlan na čištění motorů a dáš mi za pravdu. To, co nešlo ničím z běžně nabízených a většinou dražších preparátů dal Carlan na první dobrou.

A je to žrádelně kompatibilní a nežere hliník?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dred

#27 Příspěvek od dred »

prezeral som bazoš - kôli iným veciam a ľaľa... https://dom.bazos.sk/inzerat/70258976/S ... zelina.php
fredis

#28 Příspěvek od fredis »

Jenže jaksi nenapsal přesně o co jde :cry: . Silikonová vazelína je široký pojem.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jjilek »

Cena 20ml za 3€ :( 1000ml (cca 800g) za 150€ :idea:
dred

#30 Příspěvek od dred »

Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“