Náročný zákazník (preventivně rovnou v HP)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Náročný zákazník (preventivně rovnou v HP)
Ale teď mě dostal, na jedné straně mu neustále připomínám, že musí ten výrobek protáhnout testy a opatřit CE - a on se mě úplně nevinně zeptá, jestli by nešlo u svítilny typu "lucerna" připojit fázi na ten kovovej kryt, aby to nemohl nikdo utrhnout. Když jsem protestoval, tak se mě zeptal, o kolika úmrtích vlivem připojené fáze na kryt lucerny vím.
Docela pracně jsem ho přeorientoval na nějakej měkkej zdroj VN, co neublíží, ale stejně představa, že by to prošlo zkušebnou je nereálná.
Znáte taky takové blázny nebo to schytávám jen já?
P.S. Je to inženýr.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale CE jsme na to nelepili.
Z řeči daného občana: "Každý ráno se jdu podívat jestli tam někdo neleží - když tak bych ho zatáhl za vrata a tam si to s ním vyřídil!"
ZdenekHQ píše:No, taky jsme byli mladí a lehce pod vlivem - kdesi na zábavě jsme vytáhli ze zdi dva hřebíky, každej jsme strčili jeden hřebík do jedné dutinky v zásuvce (v botech na suché podlaze žádnej problém, kdo byl jako fáze nevím) a když šel někdo kolem, tak jsme se ho oba dotknuli. Ti lidi skákali metr vysoko, jak se lekli.
Ale CE jsme na to nelepili.
Tohle je neuvěřitelné. Dvakrát jsem dostal 220 napřímo z jedné ruky do druhý, a musím říct, že dobrovolně bych to rozhodně neabsolvoval
- scorpions-cz
Takže aby to bylo účinný, musí to holt být trochu tvrdší.
Ty růže jsem pro máti řešil nějak podobně. Celkem nenápadný pocínovaný, trochu už zašlý včelařský drátek a na něj -hlavně nenápadně- zase tenkým, hnědým lankem 0,15 mm2 a přes dva sériové drátové odpory 4k7/6W připojená fáze. Bylo to natažené přes oba záhony tam i zpět, trefení drátu tak bylo podstatně pravděpodobnější a jako systém velmi účinné. Než se to rozkřiklo, že jsem blázen a asi i vrah, tak jsem byl mnohokrát v noci probuzen nelidským řevem postiženého chcáče. Okolí trvalo asi dva měsíce, než pochopilo, že prostě na ty a ty konkrétní záhony se chcát nevyplatí, pokud nechcete, aby Vám tak na týden ochrnul šulín.
Od té doby máme pokoj i s rozkopnutým nízkým plotkem - nikdo se k tomu ani nepřibližuje. Rodiče pubošů, co mě znají, sami poučují své potomky, aby si večer a v noci dávali na Mlýnské pozor, že se tam pouští elektrika do zahrádek a plotů. Na hrubý pytel hrubá lata.
- weed_smoker
mel fazi ze zasuvky privedenou rovnou na kliku u dveri
Sehr Auvajz.
My jsme takto na průmce blbnuli s kondíkama (papírovejma nebo olejovejma).Buď na kliku nebo na židle/lavice.S přímou fázej bych neblbnul,to už může bejt pokus o ublížení na zdraví nebo i dokonanej čin.Stačí,aby někdo upad a třeba si jen zlomil prst.Pokud ten někdo bude nemocnej nebo slabší (děti,senioři,holky) může ho i 230V zabít.Možná nějakej střední X2 kond(330n-1uF )nabíjenej přes několikamegovej odpor už by snad moh bejt.
- radioelectrum
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
sinclair píše:....prostě na ty a ty konkrétní záhony se chcát nevyplatí, pokud nechcete, aby Vám tak na týden ochrnul šulín...
Ty mě chceš zabít smíchy (otec tohle kdysi nalíčil na psa, aby nečůral v kůlně), ale ten můj člověk to myslí vážně. Já mu to zapojení navrhnu...
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Můj obecný názor je, že jen jedna a většinou v poměrně konstatním místě.
Něco jinýho je, kdyby to bylo do V a trvalý napětí.
A kutilmile - nelituju tě