Náročný zákazník (preventivně rovnou v HP)

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Náročný zákazník (preventivně rovnou v HP)

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mám jednoho zákazníka, nápadů má hromady, stále chce něco sledovat kamerou, bránit, zabezpečovat.

Ale teď mě dostal, na jedné straně mu neustále připomínám, že musí ten výrobek protáhnout testy a opatřit CE - a on se mě úplně nevinně zeptá, jestli by nešlo u svítilny typu "lucerna" připojit fázi na ten kovovej kryt, aby to nemohl nikdo utrhnout. Když jsem protestoval, tak se mě zeptal, o kolika úmrtích vlivem připojené fáze na kryt lucerny vím.

Docela pracně jsem ho přeorientoval na nějakej měkkej zdroj VN, co neublíží, ale stejně představa, že by to prošlo zkušebnou je nereálná.

Znáte taky takové blázny nebo to schytávám jen já?

P.S. Je to inženýr.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Kdysi jsem sel na mejdan k typkovi, mel fazi ze zasuvky privedenou rovnou na kliku u dveri od bytu :-) Byla to chodba v pavlacaku, normalne pristupna komukoliv. Pry aby stihli schovat huleni a spol. kdyby prisli policajti. Na mou poznamku ze se mohl zminit abych nedostal supu, rikal ze asi zapomel, ze se hned vsichni naucili klepat...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

No, taky jsme byli mladí a lehce pod vlivem - kdesi na zábavě jsme vytáhli ze zdi dva hřebíky, každej jsme strčili jeden hřebík do jedné dutinky v zásuvce (v botech na suché podlaze žádnej problém, kdo byl jako fáze nevím) a když šel někdo kolem, tak jsme se ho oba dotknuli. Ti lidi skákali metr vysoko, jak se lekli.

Ale CE jsme na to nelepili. :D
]
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Jeden místní občan chudý duchem chtěl zamezit kradení písku z hromady před domem. Písek zakryl plechy a připojil fázi. Dostal jsem se ktomu když si pak stěžoval na velký odběr a chtěl vyměnit elektroměr. :) Písek nikdo nekradl (paranoia) a naštěstí se nic nestalo.

Z řeči daného občana: "Každý ráno se jdu podívat jestli tam někdo neleží - když tak bych ho zatáhl za vrata a tam si to s ním vyřídil!" :)
Kremik

#5 Příspěvek od Kremik »

ZdenekHQ píše:No, taky jsme byli mladí a lehce pod vlivem - kdesi na zábavě jsme vytáhli ze zdi dva hřebíky, každej jsme strčili jeden hřebík do jedné dutinky v zásuvce (v botech na suché podlaze žádnej problém, kdo byl jako fáze nevím) a když šel někdo kolem, tak jsme se ho oba dotknuli. Ti lidi skákali metr vysoko, jak se lekli.

Ale CE jsme na to nelepili. :D

Tohle je neuvěřitelné. Dvakrát jsem dostal 220 napřímo z jedné ruky do druhý, a musím říct, že dobrovolně bych to rozhodně neabsolvoval :D
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

Inženýr... :D to mluví za vše :D
scorpions-cz

#7 Příspěvek od scorpions-cz »

už je to celkem dlouho ,když si kámoš stěžoval ,že mu lidé chodící z hospody obchcávají záhon s růžema na předzehrádce. na 14 dní jsme mezi růže natáhli ohradník a byl klid. Dokonce jednoho viděl přímo při aktu , prý to byla super podívaná :lol:
sinclair

#8 Příspěvek od sinclair »

Když ono je to se schválenými ohradníky těžké. Je to hrozně měkký zdroj, proto to musí být nataháno na izolačních tyčkách - nejde to třeba pustit do ostnáče na dřevěných kůlech, po pár metrech je vlivem svodu vlhkého dřeva po napětí.
Takže aby to bylo účinný, musí to holt být trochu tvrdší.
Ty růže jsem pro máti řešil nějak podobně. Celkem nenápadný pocínovaný, trochu už zašlý včelařský drátek a na něj -hlavně nenápadně- zase tenkým, hnědým lankem 0,15 mm2 a přes dva sériové drátové odpory 4k7/6W připojená fáze. Bylo to natažené přes oba záhony tam i zpět, trefení drátu tak bylo podstatně pravděpodobnější a jako systém velmi účinné. Než se to rozkřiklo, že jsem blázen a asi i vrah, tak jsem byl mnohokrát v noci probuzen nelidským řevem postiženého chcáče. Okolí trvalo asi dva měsíce, než pochopilo, že prostě na ty a ty konkrétní záhony se chcát nevyplatí, pokud nechcete, aby Vám tak na týden ochrnul šulín.
Od té doby máme pokoj i s rozkopnutým nízkým plotkem - nikdo se k tomu ani nepřibližuje. Rodiče pubošů, co mě znají, sami poučují své potomky, aby si večer a v noci dávali na Mlýnské pozor, že se tam pouští elektrika do zahrádek a plotů. Na hrubý pytel hrubá lata. :twisted:
FHonza

#9 Příspěvek od FHonza »

Vzpomněl jsem si na "baterry mana"
weed_smoker

#10 Příspěvek od weed_smoker »

Já zas na BoFe-ho.Prej vyhlásil doslova džihád chlapům z agresori.com a navratdoreality.cz ,a to hlavně Fantomoj (Fantom19),před kterym jsem ho opakovaně varoval.Tentokrát si BoFe (AKA TJJSN) ukous opravdu velký sousto a snad od něj bude definitivně pokoj.

mel fazi ze zasuvky privedenou rovnou na kliku u dveri

Sehr Auvajz.
My jsme takto na průmce blbnuli s kondíkama (papírovejma nebo olejovejma).Buď na kliku nebo na židle/lavice.S přímou fázej bych neblbnul,to už může bejt pokus o ublížení na zdraví nebo i dokonanej čin.Stačí,aby někdo upad a třeba si jen zlomil prst.Pokud ten někdo bude nemocnej nebo slabší (děti,senioři,holky) může ho i 230V zabít.Možná nějakej střední X2 kond(330n-1uF )nabíjenej přes několikamegovej odpor už by snad moh bejt.
Naposledy upravil(a) weed_smoker dne 13 dub 2017, 18:40, celkem upraveno 2 x.
radioelectrum

#11 Příspěvek od radioelectrum »

říkal mi jeden známý že kdysi měli sopuseda co celé noci hlídal kdy spadne ořech a šel ho sebrat, co kdyby mu ho někdo ukradl. Ten co mi to vyprávěl neměl důvod si to vymyslet.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

sinclair píše:....prostě na ty a ty konkrétní záhony se chcát nevyplatí, pokud nechcete, aby Vám tak na týden ochrnul šulín...

Ty mě chceš zabít smíchy (otec tohle kdysi nalíčil na psa, aby nečůral v kůlně), ale ten můj člověk to myslí vážně. Já mu to zapojení navrhnu...
]
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Hele, vono se sranduje, ale kdysi dávno kolega na vojně zjistil, že může bejt dárcem spermatu - a že za odběr se tenkrát platily pěkný prachy. Tak se sebral, přes útvarovýho MUDra si to vyřídil a tejden před svou dovolenkou, kterou chtěl strávit se svojí kostičkou přítulkou na chatě u prehrady, se vypravil do Prahy. Přijel až druhej den, voči navrch hlavy - že prej tam přišel, dal papíry, přišla asistentka prej kus nadlidskej a zeptala se ho, jestli to prej zvládne sám, nebo jestli chce pomoct. No a von šulín si řek vo tu pomoc, protože si myslel, bůhvíco od ní nebude. A bylo - jenže úplně jinak. Zavedla ho za plentu se strategicky umístěnou dírou, ukázala mu na ni, jestli jako chápe kam má strčit inkriminovanej oud, poodešla na druhou stranu a zatímco on se těšil bůhvíco nebude za orgie, přiložila mu milá asistentka na kulky dvě elektrody a PRRRRD! pustila mu do nich výboj.... Samozřejmě že cáknul jak islandskej gejzír, ale nadával ještě ten druhej den, že ho furt necejtí a že i chcát musí chodit jak královna. No a po dovolence se vrátil ještě nasranější, protože jak nemoh, tak se s ním i ta jeho koroptvička na fleku rozešla, že s impotentem chodit nemíní ... No, ten honorář se mu teda pořádně nevyplatil...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, když natáhnu vodorovně dva dráty 1cm od sebe cca 10m dlouhé a pustím do nich pulsy z paralyzéru, kolik vznikne jisker a kde?

Můj obecný názor je, že jen jedna a většinou v poměrně konstatním místě.

Něco jinýho je, kdyby to bylo do V a trvalý napětí.
]
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Vzniknou v místě, kde budou splněný přeskokový podmínky nejlíp = kde bude na těch drátech nejvhodnější povrchová nerovnost emitující elektrony a kde bude nejvhodnější prostředí v okolním vzduchu pro vznik ionizace. Poměrně dobře takový souběžný vodiče dokážou indikovat například výstup radonu z podloží (radon svojí aktivitou ionizuje vzduch a na doposud neaktivním jiskřišti pod napětím najednou začnou skákat výboje).
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“