přenosové trasy v začátcích televize
Moderátor: Moderátoři
přenosové trasy v začátcích televize
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Známý na této retranslaci sloužil. Když byly projevy státníků nebo jiné politicky významné vysílání a došlo k poruše, musel být údajně přenos obnoven do dvou minut. Jinak se to vyšetřovalo jestli nejde o sabotáž a technik šel na koberec, v horším případě na STB.PLV píše:Od šedesátých let byly vybudované trasy na kopcích. Známé kulaté a hranaté věže...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- serviceman
mi-ro píše:Tady na věži už to píchli do stojanu, přesně jak píše PLV Maďarský elkový ORION, později NEC který tam je bez života dodnes. A trasy byly namířené pak už přímo na Kavky do režie.
Hluchárna věž má Míro přímou viditelnost na Kavky? Namlátil jsem to do Výškopisu A Hluchárna, B Kavky a přímá ani náhodou. Vadí tam skoro 100 metrů výškových. Jinak zajímavý, na 3D mapách je Hluchárna zaretušovaná.
- Přílohy
-
vyskopis_zakriveni.png- (5.11 KiB) Staženo 321 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nicméně jak pro spoje z přenosových vozů, tak pro páteřní retranslační trasy mezi studii i distribuci signálu na vysílače, se používaly frekvence v řádu GHz.
Konečně i MMDS spoje pro distribuci programů pro kabelovky na konci tisícíletí využívaly nosnou v oblasti 2,5 GHz, která byla k dispozici jako pozůstatek starších přenosových systémů.
- Přílohy
-
PC261437upr.jpg- (137.73 KiB) Staženo 286 x