mám toto čerpadlo ve studni, nyní vykazuje problém, že občas nespustí nebo musí chvíli být pod proudem aby se rozběhlo. Tipuji na rozběhový kondík. Nemáte někdo zkušenost s rozebíráním a hlavně vodotěsným složením. Podle obrázku se zdá že prostor pro kondenzátor bude na vnitřní závit, mám ho před složením něčím mazat? Je to pitná voda.
Není z toho zřetelné , zda je dekl demontovatelný , nebo půjde dolů celé pouzdro , vlastní komora kondu je těsněná O kroužkem . Ten by to potom chtělo nový .
Nezbejvá stejně nic jinýho,než ho vytáhnout ze studny a pak teprve zjistit co a jak.Obvykle se rozebírají jak od spodu,tak od vrchu.Kondenzátor bude navrchu.
čerpadlo je venku,má naspodu plastové sítko, které tvoří centrální šroub. Bohužel ho nedokážu povolit, zdá se že má levý závit. Zkusil jsem poklep ohřev a jako poslední jsem tam nakapal po obvodu závitu WD pak už budu v koncích.
WD sprej a hrubá síla slavily triumf. Vada byla v kondíku, měl místo 12, 4,2µF. V prostoru pro kondík byl olej zřejmě byl v prostoru rotoru část mi vytekla. Budu doufat, že zbytek který zůstal bude stačit. O kroužky jsem omazal silikonovou vazelínou a budu doufat, že se mi ho podařilo dobře dotěsnit. Čerpadlo je ve studni a zatím funguje. Tím končím anabázi.